Avusturya’nın başkenti Viyana’da gergin bir akşam yaşanıyor. Aşırı sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisi FPÖ’nün organizasyonuyla gerçekleşen Akademisyenler Balosu başkentin sokaklarını karıştırdı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve FPÖ’nün organizasyonuyla Avrupa genelinde çok sayıda aşırı sağcının buluştuğu balo, kentteki sol grupların tepkisini çekti. Tarihi Hofburg Sarayı’nda gerçekleşeceği önceden ilan edilen ve yüzlerce davetlinin hazır bulunduğu balo için 2 bin 500 polis görev başında tutuluyor.

Geçen yıl da balo protesto edilmiş, polis ve göstericilerden oluşan çok sayıda kişi yaralanmıştı. Çıkabilecek sokak eylemleri için günler öncesinden şehrin merkezinde geniş önlemler alan polis, sokaklardaki insanların yüzlerini kapatmalarını dahi yasaklıyor.

Medyaya yansıyan haberlere göre şu ana kadar 5 bine yakın sol görüşlü gösterici, üniversite meydanında toplanmış durumda. Aralarında Türkiye kökenli sol grupların da olduğu balo karşıtı protestoların, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da artmasından ve şehrin geçen sene olduğu gibi karışmasından endişe ediliyor.