Merkezi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), ifade özgürlüğü üzerine panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak katılan BM'nin tanıdığı tek gazetecilik örgütü Uluslararası Gazeteler ve Haber Yayıncıları Birliği WAN-İFRA Genel Sekreteri Larry Kilman, Türkiye'de gazetecilerin tutuklanmasını kınadığını söyledi.

Larry Kilman, ''Türkiye dünyadaki bütün ülkelerden daha fazla gazeteceyi hapiste tutmakta. Bu uluslararası arenada kınanmakta, biz de kınıyoruz.''ifadelerini kullandı. Gazeteciliğin bir suç olmadığını, meşru haberleri yazmanın terörizm olamayacağını savunan Kilman, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için hükümete çağrıda bulundu.

Uluslararası Gazeteler ve Haber Yayıncıları Birliği WAN-İFRA Genel Sekreteri, ''Türkiye’de demokrasiye ve medya özgürlüğüne adanmış birçok dostumuz var. Umuyoruz ki zamanla bu problemler çözülecek. Asya’yı ve Avrupa’yı birleştiren bir ülkenin medya özgürlüğü problemlerinin olması çok rahatsız edici ve kabul edilemez.''diye kaydetti.

Çok sayıda uzman, akademisyen ve BM temsilcinin katıldığı ve iki gün süren konferansta UNESCO'nun uluslararası platformda sürdürülebilir ve insani haklara saygı duyan bir gelişime nasıl katkıda bulunabileceği de tartışılan konular arasında yer aldı.