Washington'da her yıl kutlanan Ulusal Kiraz Çiçeği Festivali'nin son gününe baharın habercisi kiraz ağacı çiçeklerini görmek isteyen Amerikalılar yoğun ilgi gösterdi.

Çiçek açan kiraz ağaçlarının muhteşem güzelliği Amerikanın her yanından halkı Washington’a çekiyor. Halk festivalin son gününde hafta sonu tatillerini göletin etrafında piknik ve yürüyüş yaparak geçirdi. Şehirde bulunan turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği kiraz ağaçları çevresinde halk bol bol fotoğraf çektirdi.

ABD Ulusal Park Servisi internet sitesinden yaptığı duyuruda açan çiçekleri ziyaret etmek için en güzel tarihin 11-14 Nisan olduğu ifade edilmişti.

Ulusal Meydan'daki Tidal Göleti çevresini süsleyen kiraz ağaçları 1912 yılında Tokyo Belediyesince hediye edilmesinden bu yana şehrin simgesi haline dönüştü. Bölgeye dikilen 3.000 kiraz ağacı ABD ve Japonya arasındaki dostluğun sembolü kabul ediliyor.

Nick Dallas, Maryland eyaletinden geldiğini ve kiraz ağaçlarını çok sevdiğini söyledi. Kiraz ağaçlarının harika bir güzelliğinin olduğunu söyleyen Dallas, Japon halkına hediye ettikleri ağaçlar için teşekkür ettiğini söyledi. Eşi Donna Lenz ise güzel günün keyfini çıkardığını ifade etti.

Virginia’da yaşayan Gabriella Gagliano, her yıl kiraz ağaçlarının çiçek açmasını görmeye geldiğini anlattı. Ailesinin de kiraz çiçeklerini çok sevdiğini söyleyen Gagliano, “Japonya’dan gelen harika hediyeler ve onları çok seviyoruz.” dedi.

Güney Koreli Michael Kwon ve Jung Kwon çifti kiraz çiçeklerini görmek için New Jersey eyaletinden Washington’a geldiklerini söyledi. Çift harika vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Ulusal Kiraz Çiçeği Festivali bu yıl 20 Mart – 12 Nisan tarihleri arasında kutlandı. Festival süresince kiraz ağaçlarının çevresindeki çeşitli etkinliklerle de vatandaşlara keyifli vakit geçirdi. Festivalde ABD ve Japonya arasındaki dostluğa saygının ifadesi olarak Japon kültürünün tanıtıldığı özel etkinliklere de yer verildi.