ABD'nin başkenti Washington'da Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) tarafından kurulan iftar çadırına, Türk ve Amerikan toplumu yoğun ilgi gösterdi.

İftar çadırı, Washington Metropolitan bölgesi içerisinde yer alan Fairfax’te bu yıl yedinci kez kuruldu. Bölgede yaşayan Amerikalılar saatler öncesinden çadırın yolunu tuttu. Fairfax’teki Ezher Camii yetkilileri iftar öncesi Amerikalılara Ramazan ayının İslam’daki önemi hakkında kısa bir bilgi verdi.

Çadırda ilk gün 750’den fazla kişiye yemek verildi. Çadır çevresinde iftar sonrası ikram edilmek üzere çiğ köfte, pamuk şeker, tulumba tatlısı ve çay standları kuruldu. Ramazanın son üç günü açık olacak çadırda 2 binden fazla kişiye yemek verilecek.

Bölgede uzun zamandan beri ikamet eden Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan, iftar çadırları organizasyonunun ilk yıllara nazaran çok daha profesyonelce yapıldığına dikkat çekti. Washinton’daki Türk-Amerikan toplumunun tecrübe kazandığını kaydeden Aslan, “Özellikle birkaç yıldır Fairfax’in en mutena yerlerinden birinde yapılıyor. Katılımın da giderek çeşitlendiğini görüyorum. Eskinden daha bir biz bizeydik. Türkler ve Müslümanları görüyorduk. Artık Amerikalı misafirlerin arttığını görüyorum. Bunlar güzel şeyler.” şeklinde konuştu.

Çadırın kurulmasına destek veren Ezher Camii İmamı ve İslam-Türk Çalışmaları Enstitüsü Başkanı Bilal Ankaya, her yıl çadır kurulmasının gelenek haline geldiğini kaydetti. Yıllar geçtikçe misafirlerinin sayısının arttığını belirten Ankaya, “Hem biz onlarla olan irtibatımızı güçlendiriyoruz. Hem de onlar bizim kültürümüzü öğrenmiş oluyorlar.” dedi.

Çadıra ailesiyle gelen işadamı Çetin Şaşmaz, Amerika’da ilk defa bir iftar çadırına geldiğini ve çok başarılı bulduğunu dile getirdi.