Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde hapishanelerin reformu konusunda istenilen noktaya bir türlü gelinemiyor. Çok sayıda spekülasyonun olduğu hapishanelerle ilgili son olarak eski bir mahkum WDR’ye yaptığı açıklamada, Wuppertal Ronsdorf Gençlik Hapishanesi’nde şiddet ve uyuşturucunun kol gezdiğini söyledi.

Nils G. adlı eski mahkum gardiyanların mahkumlardan kısmen daha genç ve tecrübesiz olduklarını, bundan istifade eden mahkumların ise istedikleri her şeyi yaptıklarını söyledi. 22 yaşındaki eski mahkum bazı tutuklulara psikolojik ilaçlar verildiğini ve ortalıkta ‘ruh gibi’ gezdiklerini anlattı.

Ayrıca hapishaneye ziyaretçiler ya da atölyedeki ustalar üzerinden ilaçlar ve uyuşturucu sokulduğunu söyleyen Nils G. “Mahkumlara alkol getiriyorlar. İçeride mahkumların bir kısmı sarhoş dolaşıyor ama bu hapishane görevlilerini hiç ilgilendirmiyor.” açıklamasında bulundu.

Hapishane müdürünün yalanlamasına rağmen Nils G. hapishanedeki şiddetten dolayı gardiyanların ürktükleri ve bazılarının başka yere tayinini istediklerini kaydetti. Yönetimin tehditler karşısında içerden şikayetlere kulak tıkadığını kaydetti.

Şiddetten dolayı söz konusu hapishanede 2014 yılı sonbahar aylarında kısa aralıklarla iki intihar olayları yaşanmıştı. Ana muhalefet partisi CDU’lu vekiller KRV Meclisi’nde Adalet Bakanı Thomas Kutschaty’e bu konuyla ilgili yazılı soru önergesi vereceklerini duyurdular.