Yazdığı kitaplar ve yaptığı açıklamalarla dönem dönem Almanya’nın gündemine oturan Neukölln Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky (SPD) istifa etti.

Göçmenlerin yoğunlukla yaşadığı Berlin Neukölln semtinde 15 yıldır belediye başkanlığı yapan Heinz Buschkowsky özel nedenlerden dolayı görevinden istifa etti. Bild’e göre Almanya’nın en uzun zaman belediye başkanlığı yapanlardan biri olan Buschkowsky, bugün Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller'e (SPD) istifasını sundu. 1 Nisan itibariyle istifasını isteyen Buschkowsky neden olarak haftalık 80 saat çalışmasının kendisini ileri yaşta yorduğu gösterdi.

Normal şartlarda 2016 yılına kadar görevinde kalması beklenen Heinz Buschkowsy 66 yaşında görevine son vermiş oldu. Yaptığı açıklamalarla televizyon programlarındaki tartışma programlarına katılan Buschkowsky son olarak 'Neukölln ist überall-Neukölln her yerde' adlı kitabıyla tartışmalara neden olmuştu. Buschowsky’den sonra yerine kimin geleceği de merak konusu olurken, SPD’nin uzun zamandır düşündüğü 36 yaşındaki Belediye Eğitim Encümeni Üyesi Franziska Giffey’e üzerinde durduğu belirtildi.