Yunanistan-İtalya seferini yaparken Adriyatik denizinde garaj kısmından yanmaya başlayan Norman Atlantic adlı feribota ilişkin yeni görüntüler yayınlandı. Yangının başladığı 3. ve 4. garaj bölümlerinde yer alan otomobillerin tamamen demir yığınına döndüğü belirlendi.

Yunanistan'dan İtalya'ya 485 yolcusu ile sefer yapan Norman Atlantic adlı feribotta çıkan büyük yangının ardından İtalya’nın Brindisi Limanı’na çekilen feribotta incelemeler sürüyor. "Brindisioggi.it" adlı haber sitesi tarafından ilk defa yayınlanan garaj bölümü görüntülerinde, yangının 3 numaralı garajda başladığı, ardından 4 numaralı bölüme sıçradığı belirlendi. Bu bölümlerde bulunan otomobil ve diğer araçların tamamen yanarak demir yığınına döndüğü anlaşıldı. 1. ve 2. bölümlerde de büyük zarar tespit edildi.

İtalyan itfaiyecilerin gemideki incelemeleri ise sürüyor. İnceleme ve araştırmaların tamamlanmasının ardından 28 Aralık'ta meydana gelen yangın kazasının nedenlerine ilişkin daha geniş açıklamaların yapılması bekleniyor.

Ölen yolcuların otopsi raporlarına göre denize düşen kişilerde ani sıcaklık düşmesine bağlı "şok" yaşayarak kısa sürede hayatlarını kaybettikleri anlaşılmıştı. Bazı cesetler üzerinde ise yanık tespit edilmiş, ancak bunun ölüm sebebi olmadığı açıklanmıştı. Denizden toplanan bazı yolcuların ise köpek balıkları tarafından ısırıldıkları anlaşılmıştı. Ancak yolcuların öldükten sonra mı yoksa ölmeden mi ısırıldıkları ise henüz tespit edilmiş değil.

Önce 477, ardından 499 daha sonra ise 485 kişi oldukları belirtilen yolculardan 11'inin cesedine ulaşılmış, 16 kişinin ise kayıp olduğu duyurulmuştu. Diğer yolcular ise kurtarılmıştı.