Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Vekili Gleb Nikitin, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların sanayi sektöründe 20 milyar dolar kayba neden olduğunu açıkladı.

Rus televizyonunda değerlendirmede bulunan Bakan Vekili, “Yerel ve dış borçların finanse edilmesinde maliyetlerin artması nedeni ile sanayi sektörü 20 milyar dolar kaybetti.” dedi.

Yaptırımların hedefinde petrol, doğalgaz sektörleri ile savunma sanayi olduğunu belirten Nikitin, “Rusya sanayi negatif beklentilerle ilgili zirveyi geçti. Başta kimyasal olmak üzere sanayinin bir çok kolu resesyon sürecinden etkilenmedi. Burada büyüme bile görüyoruz. Problemlerin zirvesi geride kaldı.” ifadelerini kullandı.

2015’in ilk çeyreğinde iflaslarla ilgili trendin yukarı doğru olduğunu, ancak ikinci çeyrekten itibaren pozitif gelişmelerin görüldüğünü vurgulayan Bakan Vekili, “Çok sayıda fabrikanın kapanışı olmayacak. Bununla birlikte rahat olmak için de erken. Yılın ikinci yarısında da yaptırımlara karşı tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.