Romanya'da faaliyet gösteren Time To Help (Yardım Zamanı) derneği, ülkede ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla büyük takdir topluyor. Dernek, başkent Bükreş'te hayata geçirdiği 'Ayni Yardım Projesi' kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere kışlık kıyafet dağıttı. Derneğin Romanya'da faaliyet gösteren Tuna Vakfı ve Bükreş Belediyesi ile ortak yürüttüğü proje kapsamında, yüzlerce fakir çocuğa kışlık elbise dağıtıldı. İhtiyaç sahipleri, proje kapsamında açılan mağazaya gelerek kendilerine verilen fişlerle ihtiyaç duydukları giysileri alıyor. Çocuklara kıyafetin yanısıra oyuncak da dağıtıldı. Bu çerçevede 8 binden fazla Romanyalı fakir sevindirildi. Mağazada çok sayıda gönüllü yardım dağıtımında görev aldı.

Yapılan yardımlar için teşekkür eden Romenler, çoklarına kışlık elbise alacak paralarının olmadığını ifade ederek kendilerine dost eli uzatan insanları hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Yardım alan Mecina Rocsana isimli Romanyalı, "Buraya kışlık yardım gönderen herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımı bu soğukta kazak ile okula göndermek zorunda kalıyordum. Buradan çocuklarıma kışlık kaban aldım, artık çocuklarım daha rahat bir şekilde okullarına gidecekler. Bu yardıma vesile olan olan herkese bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum. " diyerek duygularını aktardı.

Merkezi Almaya'da bulunan Time To Help Derneği 'Ayni Yardım Projesi' kapsamında bugüne kadar başta Türkiye'de bulunan Suriyeli mülteciler olmak üzere, dünyanın bir çok ülkesine onlar TIR dolusu yardım ulaştırdı.