Salı günü Fransa Alpleri'ne çakılan Germanwings uçağını düşürdüğü iddia edilen yardımcı pilot Andreas Lubitz'in yakın arkadaşı basına konuştu. Almanya'nın Montabaur şehrinde doğan Lubitz ile aynı uçak kulübüne gittiğini söyleyen Peter Ruecker, 28 yaşındaki Lubitz'in hayalinin pilot olmak olduğunu vurguladı. Lubitz'in hayalini kurduğu mesleği yaptığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Fransız RTL radyosuna konuşan Peter Ruecker, Lubitz'in uçağı kasten düşüreceğine inanmadığını belirtti. Gençliğininde itibaren Montabaur'daki LSC Westerwald'a uçuş eğitimi alan Lubitz'i ise 'sessiz ve dikkatli bir insan' olarak nitelendirdi. Ruecker, Andreas Lubitz'in lise eğitimini Montabaur'da aldığını aktardı. Uçağı düşürmekle suçlanan yardımcı pilotun hiçbir anormal tutumuna rastlamadığını dile getirdi ve "Hiçbir problemi yoktu. Böyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Amatörlükten profesyonelliğe geçen Andreas Lubitz'in Lutfhansa pilot eğitim merkezinde eğitim gördükten sonra bu firmaya bağlı Germanwings’de görevlendirildiği açıklandı. Lubitz'in son Barcelona-Düsseldorf seferinden önce 630 saat uçuş deneyimi olduğu kaydedildi.

Bu arada kazada hayatını kaybeden 59 yaşındaki Belçika vatandaşının akrabası, pilotların daha fazla takip edilmesi gerektiğini savundu. Yardımcı pilotun intihar düşüncesi ya da terör duygusu ile böyle bir eyleme girişmiş olmasının bir şeyi değiştirmeyeceğini söyleyen mağdur yakını, "Eğer bir şehir üzerinde uçağı düşürmek isteseydi hayatını kaybeden insanların sayısını düşünebilir miydiniz?" sorusunu yöneltti.

Marsilya Savcısı Brice Robin, bugün yaptığı açıklamad, Alman vatandaşı yardımcı pilot Andreas Lubitz'in, uçağı bilerek düşürdüğünü söylemişti. Robin, kazanan terör saldırısı olduğu yönünde ellerinde hiçbir bulgu olmadığını da dile getirmişti.