Hamburg’da Block Grubu restoranlar zinciri sahibi yardım sever işadamı Eugen Block eski şirket merkezini mültecilerin kalması için tahsis etti. Hamburg Nord ilçe sınırları içinde Barmbek semtinde yer alan eski merkez bina şirket tarafından onarılıp donatılarak oturulabilir hale getirilecek. İşadamı Block’un bir gönül işi olarak tahsis ettiği binada 150 mülteci kalabilecek.

Hamburg Nord Belediye Başkan Vekili Tom Oelrichs, Block Grubu’nun mülteciler için konaklama yeri tahsis etmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Bu zor ve farklı seslerin yükseldiği bir dönemde yardım arayan insanlara barınma imkanı sunulmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Umarım bu örnek davranış diğer şirketler ve sivil organizasyonlar için iyi bir sinyal iyi bir mesaj olur” dedi. Mülteciler taşınmadan önce Hamburg Nord Belediyesi mültecilerin kalacağı semt halkını davet ederek bilgilendirecek.

Bu arada mülteciler için onarımı tamamlanmak üzere olan bir bina Lübeck kentinde kundaklandı. 120 mültecinin kalacağı binayı kundaklayanların peşine düşen polis failler için 10 bin Euro’ya yakın para ödülü koydu. Bin Euro maddi hasara yol açan kundaklamayı kınayan Schleswig Holstein Başbakanı Torsten Albig (SPD), “Hiç kimse bu kundaklamanın sadece bir binaya yapıldığını söylemesin. Bu bina hayatlarından endişe ettikleri için korkup gelen, zulümden kaçan ya da takip edildikleri için bir sığınak arayan insanların barınacağı bir yapıdır. Ve şimdi tekrar ırkçı korkaklar ortaya çıktı” dedi.

Daha önce de eyaletin Kreis Herzogtum Lauenburg bölgesinde yer alan Escheburg’da Şubat ayında mültecilerin kalacağı bina taşınmadan bir gün önce kundaklanmıştı. Polis yaptığı araştırmada kundakçının yan binada oturan 39 yaşındaki komşu olduğunu ortaya çıkardı.