Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde 1975 yılından beri verilen Eyalet Liyakat nişanları Mannheim Sarayı’nda (Schloss Mannheim) düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Siyaset, bilim, kültür-sanat, sosyal hizmetler, ekonomi alanında ve uyumla ilgili projelerde gönüllü çalışmalar yapan 25 kişi liyakat nişanlarını BW Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann’ın elinden aldı. Kretschmann, liyakat nişanına layık görülenlerin topluma olağanüstü katkıları olduğunu belirterek minnettarlığını dile getirdi.

Başbakan Kretschmann, “Baden Württemberg Eyaleti birçok alanda verdiğiniz gönüllü hizmetleriniz için size şükran borçlu. Sizlerin toplumumuzdaki katkılarınız ve dayanışmanızla bu eyalet yaşanabilir ve sevimli bir eyalet haline geliyor. Yaptığınız ve verdiğiniz katkılar için teşekkür ediyorum.” dedi. Çeşitliliğin bir zenginlik olduğunu vurgulayan Kretschmann, yardımseverlik ve dayanışma ile birçok projede gönüllü olarak hizmet verenleri yaptıkları üstün hizmetlerden dolayı tebrik ettiğini ve liyakat nişanını vermekten kıvanç duyduğunu söyledi. Eyalette uzun yıllardan beri toplum yararına yaptığı hizmetleri ile tanınan Yavuz Kazanç’da liyakat nişanı alanlar arasında yer aldı.

Yıllardır İslam Kültür Merkezleri Birliği’nin eyalet yönetiminde görev yapan, aynı zamanda Züffenhausen’de bulunan VİKZ Talebe Yurdu ve cami yöneticiliği de yürütmüş olan Kazanç’ın, Stuttgart Uyum Meclisi üyeliği ve 2011’den bu yana Federal Almanya İslam Yuvarlak Masa toplantıları üyeliği de bulunuyor. Kazanç ilkokullarda İslam Din Dersi projesinde de aktif rol alıyor. Yavuz Kazanç’ın bölgede bulunan kiliseler ve diğer dini gruplarla kültürler arası diyalog için gösterdiği çabaları, birlik-beraberliğe ve Türk-Alman dostluğuna yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık olduğu tanıtımda ifade edildi.

Bu yıl BW Liyakat Nişanı alanlar arasında BW eski Başbakanı ve AB Enerji Komiseri Günther Oettinger’de yer aldı. Başbakan Kretschmann’ın selefi olan Oettinger, Başbakan Kretschmann’ın eyalette ve partililer nezdinde çok önemli bir yeri olduğuna işaret etti. Bu yıl BW Liyakat Nişanı’na Yavuz Kazanç ve Günther Oettinger’in dışında, Valeri Belenki, Ellen Brinkmann, Reinhard Bütikofer, Prof. Dr. Herta Däubler-Gmelin, Reiner Ehret, Barbara Endreß ve eşi Ulrich Endreß, Eric Gauthier, Alexander Gerst, Prof. Dr. StefanW. Hell, Prof. Dr. Dr. h. c. Horst Hippler, Dr. Ulrich Höpfner, Erich Klemm, Dr. Nicola Leibinger-Kammüller, Marianne Raven, Martin Schäfer, Dr. Inge Schöck, Christoph Sonntag, Barbara Spehr, Gertrud Stihler, Johannes Stockmeier, Daniel Strauß ve Jacek Zieliniewicz layık görüldü.