Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e Gagauz Halkı’nın eğitimine yaptığı katkılarından dolayı Liyakat Nişanı takdim edildi. Nişan Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal tarafından düzenlenen törenle takıldı.

Törene, Gagauz Halk Meclisi Başkanı Dimitriy Konstantinov ile parlamenterler, YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Genel Koordinatör Görkem Bulunç yanı sıra çok sayıda YDÜ mezunları ile burslu eğitim alan öğrencilerin velileri ve basın mensubu katıldı.

Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal törende yaptığı konuşmada Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e Gagauzya ile yakın ilişkiler kurarak, başta bölge insanının eğitimine yaptığı katkılar olmak üzere, ülkeler arası ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin daha üst seviyeye çıkarılması noktasında göstermiş olduğu gayretli çalışmalarından ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi yönündeki başarılarından dolayı halkı adına teşekkür etti.

Formuzal, “Başkanlığımın son döneminde yüzden fazla gencimize verdiğiniz eğitim bursları için size halkım ve parlamentom adına kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Sayenizde gençlerimiz kaliteli eğitim alıyor, iyi yetişiyor ve ülkelerine dönerek vatanlarının kalkınmasında da etkin roller üstleniyorlar. İnanıyorum ki sizin bu kutsal katkılarınız ülkemizin her alanda yükselişine yardımcı olacaktır. Gagauz Halkı olarak bizler, Günsel Ailesi’nin, özelde evlatlarımıza genelde ise halkımıza yaptığınız bu büyük katkıları hiç bir zaman unutmayacağız ve her zaman minnetle hatırlayacağız.” diye konuştu.

GÜNSEL: SİZİN ÇOCUKLARINIZ BİZİM DE ÇOCUKLARIMIZDIR

Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel’in önderliğindeki Yakın Doğu Ailesi’nin misyonunun sadece kendi ülkesindeki insanlarına ve devletine hizmet etmek olmadığını vurgulayan Doç. Dr. İrfan S. Günsel de konuşmasında “Dünya’nın neresinde olursa olsun, dilini, benliğini, kültürünü koruyarak geliştiren özelde siz ve sizler gibi kardeşlerimizin, genelde ise insanlığın mümkün olan en üst seviyede eğitim ve sağlık olanaklarımızdan yararlanması için her zaman büyük gayret gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz." şeklinde konuştu.