Yemen Başkan Yardımcısı Khaled Bahah, Yemen'de Arap koalisyonu güçlerinin kara harekatı yapmasını beklemediğini söyledi.

Yemen Başkan Yardımcısı Bahah, Suudi Arabistan'da planlanan askeri tatbikatların, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin kara harekatı yapmasıyla ilgili spekülasyonları artırdığını belirtti. Bahah, koalisyon güçlerinin herhangi bir kara harekatı yapmasını ummadığını ifade etti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki basın toplantısında konuşan Bahah, "Umarım, Yemen'de İran destekli Husi isyancıları üç haftadır bombalayan koalisyon güçleri, hava saldırıları doğrultusunda bir kara harekatı yapmaz." dedi. Bahah ayrıca, bölgede bir ateşkesin herhangi bir barış girişiminden önce gelmesi gerektiğini kaydetti.

Bahah konuşmasında, sürgündeki 'meşru' Yemen hükümetine destekte bulunmaları için ülkesindeki silahlı kuvvetlere çağrıda bulundu. Bahah Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetinin güneydeki Aden şehrine gidene kadar herhangi bir barış girişimi olmayacağını belirtti.

Öte yandan, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e sadık ordu birliklerinin Yemen'de Husi militanlarla güçlerini birleştirdiği ifade ediliyor.