Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, devlet kurumlarını ele geçiren Husilere karşı başlattığı operasyonlar altıncı ayına girdi. Son bir ayda Husilere ağır kayıplar verdiren koalisyon güçleri Taiz hükümet binasını geri aldı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Riyad öncülüğündeki koalisyon güçleri, ülkede ilerleyişini sürdürüyor. Ay başında stratejik öneme sahip Bab El-Mendeb körfezini Husilerden geri alan koalisyon güçleri, geçen hafta da El-Maarib kentini kontrolü altına aldıklarını duyurmuştu. Sırada Taiz olduğunu belirten Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, en kısa zamanda bu ili de alarak başkent Sana'ya hareket edeceklerini açıklamıştı.

Bugün sabah erken vakitte Hadi'yi destekleyen koalisyon güçlerinin havadan, Yemen Halk Hareketi'nin de karadan saldırarak ülkenin üçüncü büyük Kenti Taiz'de Husileri püskürttüğü belirtildi. Şehrin merkezindeki cumhubaşkanlığına ait hükümet binasını Husi milislerinden geri aldıkları ifade edildi.

Çıkan çatışmalarda 20 Husi militanı öldü; 30'un üzerinde de yaralı olduğu belirtildi. Yaralılardan 5 kişinin Husi yanlısı sivil vatandaş olduğu aktarıldı. Husilerin, Taiz'in batı kısmındaki varoş bölgelere çekildiği ve rastgele ateş açtığı da gelen haberler arasında. Husilerin son 5 günde çıkan çatışmalarda 110 militanını kaybettiği açıklandı.

Öte yandan koalisyon güçleri sözcüsü Asiri, Taiz'i Husi milislerden tamamen arındırdıktan sonra başkent Sana'ya haraket edeceklerini vurguladı.