Bugün öğle saatlerinde Aden’e giren Husiler, Yemen'in en büyük üç şehrinin kontrolünü de ele almış oldu.

Suudi Arabistan kaynakları, Suudi askeri birliklerinin Yemen sınırına gönderildiğini açıkladı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bin Hilli, Yemen'in Husi tehdidine karşı askeri yardım talebi üzerine yarın acil toplantı yapılacağını belirtti.

Bazı Yemenli eleştirmenler, Yemen'e yapılacak herhangi bir dış müdahalenin ülkedeki çatışmaları daha da şiddetlendireceğini belirtti.

Yemen'de kişi başına düşen silah sayısının 3 olduğunu belirten eleştirmenler, çatışmaların kısa sürede Suriye ve Libya'yı aratmayacağının altını çizdi.

Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisinin genel sekreter yardımcısı Yasir el-Avvaz, Twitter üzeriden yaptığı açıklamada Yemen'e dışarıdan yapılacak herhangi bir müdahalenin karşılık bulacağını belirtti.

Aden'de Husiler ile küçük silahlı gruplar arasında çatışmaların ve Husilerin şehirdeki önemli noktalara ilerleyişlerinin devam ettiği ise gelen bilgiler arasında.

Lahc şehrinde de Merkez hapishaneden 300 kişinin firar ettiği bildirildi.

Husilerin Aden'e girişinin ardından, Aden Havalimanı ulaşıma kapatılmıştı.

Yemen Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi ve Lahc şehri Tugay Komutanı Tuğgeneral Faysal Receb, Husiler tarafından esir alınmış ve askeri bir uçak ile Sana’ya getirilmişti. Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi’yi getirene de 20 milyon yemen riyali (93 bin dolar) verileceği duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin ise nerede bulunduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte Suudi Arabistan veya Cibutiye kaçmış olabileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.