Yemen'in başkenti Sana'da Mart ayında kaçırılan yabancı uyruklu altı kişi, serbest bırakılarak özel bir uçakla Umman'a gönderildi.

Yemen'de altı ay önce kaçırılan aralarında gazetecilerin de bulunduğu üç ABD vatandaşı, iki Suudi Arabistanlı ve bir de İngiltere vatandaşı olmak üzere toplam 6 kişinin serbest bırakıldığı açıklandı. Rehinelerin serbest bırakılmasında etkili olan Umman yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, kaçırılan altı kişinin bugün Yemen'in başkenti Sana'dan özel bir uçakla Umman'ın başkenti Muskat'a hareket ettiği aktarıldı.

Umman yönetimi, Cuma günü Sana'daki Büyükelçilik binasına yapılan saldırıyı Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiklerini ve en kısa zamanda tahkikat başlatılacağını belirtti.

Ağustos ayında da Yemen'in başkenti Sana'da kaçırılan ve altı ay rehin tutulan Fransız Isabelle Prime serbest bırakılmıştı. Prime'in serbest bırakılması için Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'den yardım istemişti.

BAŞKENT SANA'YA ÖZEL OPERASYON

Geçen hafta altı ay aradan sonra Aden şehrine geri dönme kararı alan Yemen yönetiminden "Başkent Sana'yı geri alana kadar operasyonları artık Riyad'dan değil Aden'den yöneteceğiz." açıklaması gelmişti. Bugün yapılan açıklamada ise 'Suud önderliğindeki koalisyon güçleri ve Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı birliklerin, başkent Sana'yı Husi milislerinden geri almak için başlattıkları operasyonda, gittikçe hedefe yaklaşıldığı' aktarıldı.

Yemen'deki söz konusu operasyonlarda 59 Husinin öldürüldüğü duyuruldu. Hüsilerin ise buna karşılık olarak Taiz kentinde sivillerin yaşadığı bölgelere rastgele ağır silahlarla ateş açtığı ve bu saldırıda 5 sivil vatandaş hayatını kaybederken 17 kişinin de yaranlandığı belirtildi. Ayrıca bugün yapılan açıklamada ise Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin bir iki gün içinde Sana'da bazı noktaları ele geçireceklerini ifade ettiği vurgulandı.