Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, Koalisyon Güçleri hava kuvvetlerinin bugüne kadar Yemen'de Husilere karşı toplam bin 200 saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Koalisyon Güçleri'nin hava operasyonlarının ilk günlerinde günde 35 hücum gerçekleştirdiklerini belirten Asiri, bu sayının daha sonra günde 50, 80 ve son olarak 120'ye kadar ulaştığını ifade etti.

Günlük olağan basın toplantısında konuşan Asiri, hava operasyonlarının ilk gününden itibaren hedefleri doğrultusunda devam ettiğini ve edeceğini, kara harekatının ise gerektiği anda yapılacağını belirtti.

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necran ilinde silahlı çatışmaların yaşandığına dikkat çeken Tuğgeneral, dün gece başlayan bu çatışmaların bugün öğleye kadar devam ettiğini söyledi. Bu konuyla ilgili Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı tarafından daha sonra bir açıklama yapılacağını aktardı.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Hadi destekçisi milislerin 2 İran askerini ele geçirdiği iddiasıyla ilgili de yorum yapan Asiri, "Husi militanlarını eğiten, finanse eden ve onlara destek veren İran Hükümeti ve Hizbullah'tır. Bu yüzden Husi militanlarının arasında olmaları uzak bir ihtimal değildir." şeklinde konuştu.