Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, Suudi Arabistan başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Husilerin içinde sivillerin bulunduğu bir bota düzenledikleri saldırı sonucunda 50'den fazla kişinin şehit olduğunu söyledi.

Yemen Büyükelçiliği'nde yapılan toplantıda Yasin "Bugün Tuvahi bölgesinde içinde sivillerin, kadın ve çocukların da bulunduğu bir bota Husilerin düzenlediği saldırı sonucunda 50'den fazla şehit var. Evlerde, sokak aralarında bulunan kadın çocuk ve yaşlılara ait birçok ceset Tuvahi'de bulunan Ba'sahib askeri hastanesine ulaştı. Birçoğu kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda yaralı da var." dedi.

"Husi militanlar ve Salih her şeyi vuruyor." diyen Yemen Dışişler Bakanı duygulanarak şunları söyledi: "Husi militanları ve Salih tüm bu vahşi eylemleri Taiz, Lahin ve el-dala'a, Maarab ve diğer Yemen bölgelerinde silahsız sivillere karşı yapıyor."

Koalisyon güçlerine seslenen Dış İşleri Bakanı Yasin şu çağrıda bulundu: "Koalisyon güçlerinden özellikle Aden'i, Adenlileri ve tüm Yemenlileri kurtarmak için en hızlı bir şekilde yapılabilecek her şeyi yapmalarını talep ediyoruz. Bölgesel ve uluslararası toplumu acil ve hızlı bir şekilde Taiz, Aden ve tüm Yemen'de savunmasız masum sivillerin kurtarılması için müdahalede bulunmasını istiyoruz."

ADENLİLERDEN KRAL SELMAN'A "BİZİ MÜCRİMLERİN ELLERİNDEN KURTAR" MEKTUBU

Dışişleri Bakanı Yasin'in Adenli vatandaşlardan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud'a gönderilen mektubu okudu. Sık sık duygulanan Yasin'in mektubu okumakta zorlandığı görüldü. "Şimdi bana Adenlilerden Hadimül Harameyn Kral Selman'a yazılan bir mektup ulaştı." diyen Dışişleri Bakanı Yasin mektupta şunların yazıldığını söyledi: "Ey azim ve kararlılığın babası. Sana çocuk, kadın, erkek, gençler olarak kan, kardeşlik, din ve babalık bağlarıyla sesleniyoruz. Bizi, kadınları, çocukları öldüren mücrimlerin ellerinden kurtar."

"Aden hiçbir zaman düşmedi" ifadesini kullanan Yasin, 'Aden'in evlatları, gençleri ve kadınları sayesinde her zaman ayakta kaldığını' kaydetti.

'Husiler, Riyad'da düzenlenecek olan Yemen konferansını engellemeye çalışıyor mu?' sorusuna Yemen Dışişleri Bakanı, "Evet, onlar mümkün olan tüm vesilelerle Riyad toplantısını engellemeye çalışıyorlar. Bugün Aden içinde yapılanlar, Riyad toplantısının başarısız olması için denedikleri vesilelerden birisidir. Onlar toplantının başka bir yerde olmasını istiyor. Çünkü zamana oynayarak Yemen'i Filistin'e benzetmek istiyorlar." dedi. Ayrıca Yasin, Yemen konferansının önümüzdeki ayın 17'sinde olacağını aktardı.

Dış İşleri Bakan Yasin toplantının sonunda botta katledilen Yemenli sivillere, çocuklara ve kurtarma çalışmalarına ait fotoğrafları basın mensuplarıyla paylaştı.