Yemen'de iktidarı ele geçiren Husilere yönelik operasyonun 5. gününde limanların abluka altına alındığı açıklandı.

Koalisyon Güçleri adına açıklama yapan Tuğgeneral Ahmed Asiri, Yemen limanlarına giriş ve çıkışları kontrol altına aldıklarını belirterek, buradan Husilere herhangi bir desteğin ulaşılmasının önüne geçtiklerini kaydetti.

Hava saldırılarında balistik füzeler, hava savunma sistemleri ve tank taşıyan araçları hedef aldıklarını kaydeden Asiri, Husilerin Sana'dan füze fırlatma girişiminin de başarısız olduğunu dile getirildi. Operasyonlar özellikle Husilerin hedefinde yer alan güneydeki Aden'e giden yolları üzerinde yoğunlaştı.

Asiri, "Operasyonlar artarak devam edecek Husilerin önümüzdeki günlerde gidecek yerleri kalmayacak." dedi. Sözcü, Suudi Arabistan-Yemen sınırında toplanan güçlere anında müdahale edildiğini ve saldırılara cevap verildiğini kaytti.

Asiri, Pakistan'ın operasyonlara direkt katılması konusunun da müzakere edilmekte olduğunu aktardı.

İranlıların Eritre'den Yemen'e geçme çabasına dair bir soru üzerine Asiri, şimdiye kadar böyle bir harekete şahit olmadıklarını belirtti ve "Böyle bir şeyin olması durumunda anında müdahale edilecektir. " dedi.

Kabilelere doğrudan silah desteği vermelerinin söz konusu olmadığını da belirten operasyon sözcüsü, "Silah desteği Yemen hükümeti ve ordusuna yapılır; onlar kime isterse silah desteğinde bulunur." şeklinde konuştu.