Yemen Enformasyon Bakanı Nadia Sakkaf, başkent Sana'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na sabah saatlerinde Husi militanları tarafından yapılan saldırıyı darbe olarak niteledi. Şehirde muhafız birlikleri ve Husi militanları arasında yaşanan çatışmalarda, henüz net olmamakla birlikte ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 36 kişi ise yaralandı.

Enformasyon Bakanı Sakkaf Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen resmi haber ajansı SABA'nın ve devlet televizyonu Yemen TV'nin artık devletin elinde olmadığını, Husilerin eline geçtiğini açıkladı.

Husilerin bilgi paylaşımına engel olduklarını belirten Enformasyon Bakanı Sakkaf, iki medya kuruluşunun an itibariyle meşruluğunun kalmadığını ifade etti. Halka çağrıda bulunan Sakkaf, olaylarla ilgili doğru haber alabilmek için resmi kanal ve ajansı değil Aden televizyonunu takip etmelerini istedi.

Öte yandan Sakkaf, adını vermediği bir partinin iktidarı ele geçirmek istediğini iddia etti. Ayrıca Sakkaf, sarayın ise ordunun Cumhurbaşkanlığı koruma birimi tarafından savunulduğu bilgisini verdi.