Yemen'de iki cami ve bir hükümet binasına yapılan 3 bombalı saldırıda, en az 70 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi ise yaralandı.

Yemen'in başkenti Sana'da, iki camiye Cuma namazı sırasında yapılan intihar saldırılarında ölü sayısı 55'e yükseldi. Saldırılarda, 200'den fazla kişi ise yaralandı.

Başkent Sana’da, daha çok Husi Hareketi taraftarlarının gittiği iki camiye intihar saldırısı düzenlendi. Safiye Çarşısı ve Ciraf bölgesinde bulunan Bedir ve Haşuş mescidlerinde saldırganların kendilerini patlattığı belirtildi. Düzenlenen intihar saldırılarında şu ana kadar 55 kişinin hayatını kaybettiği, 200’den fazla kişi ise yaralandığı kaydedildi.

Ülkenin kuzeyindeki Saada ilinde ise hükümet binasına yapılan bombalı saldırıda en az 15 Husi militanının hayatını kaybettiği duyuruldu.

Yaralıların çevre hastanelerde tedavi altına alındığı belirtiliyor. Ağır yaralıların bulunduğu patlamalarda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Zeydi âlimlerinden Şeyh Doktor Murtaza El-Mahduri’nin de saldırılarda hayatını kaybettiği açıklandı.