Yeşiller Partisi Hamburg yönetiminin Nebahat Güçlü’yü partiden ihraç etmek için Uzlaşma Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedildi. Parti yönetimi, Nebahat Güçlü’nün seçim kampanyası sırasında Türk Federasyonu’nun kültür şölenine katıldığı gerekçesiyle partiden ihraç etmek için Uzlaşma Mahkemesine başvurmuştu. Mahkeme, Güçlü’ye daha hafif bir ihtar cezası verilmesine de gerek görmedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Uzlaşma Mahkemesi’nin verdiği kararın sevindirici olduğunu belirten Nebahat Güçlü, “Söz konusu olayla ilgili daha önce kamuoyuna yönelik yaptığım açıklamaları bugüne kadar kabul etmeyen Hamburg Yeşiller yönetimi, Uzlaşma Mahkemesi’nin de açıklamalarımı inandırıcı bulmasıyla birlikte bu açıklamaları kabul etmek zorunda kaldı” dedi. Güçlü şöyle devam etti: “Yeşiller yönetiminin de, hakkımda açtığı ihraç davasının gerek insani, siyasi ve gerekse hukuksal açıdan her yönüyle yanılgı olduğunu görmüş olduklarını ümit ediyorum.

Tüm bu zor süreçte yanımda olan herkese ve özellikle değerli avukatım Christian Maaß’a çok teşekkür ediyorum.” Mahkeme ayrıca Yeşiller Partisi Hamburg teşkilatının ana davanın tüm hukuki danışmanlık masraflarını da üstlenmesine hükmetti. 15 Şubat’ta Hamburg’da yapılan eyalet parlamento seçimlerinde Yeşiller Partisi’nden meclise girmeyi başaran Güçlü’nün siyasi çalışmalarını partide dolayısı ile meclis grubuna bağlı olarak sürdürüp sürdürmeyeceği ise önümüzdeki günlerde parti yönetimi ile yapılacak toplantıdan sonra kesinlik kazanacak.

Bu arada çift meclis grup başkanlığı teklifi üzerine 2008 yılından bulunduğu meclis grup başkanlığı görevinden istifa eden Sol Parti’li Dora Heyenn siyasi çalışmalarına bağımsız aday olarak devam edeceğini açıkladı.