Yunanistan'da yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklamaktan 20 yıl hapis cezası alan eski Savunma Bakanı Akis Çohacopulos'un (75) eşi Viki Stamati, tedavi gördüğü Atina Psikiyatri Hastanesi'nden firar etti. Eşine yardımdan 12 yıl hapis cezası alan Stamati, tedavi amacıyla hastanede tedavi görüyordu.

Yunanistan'da savunma bakanı olduğu dönemde silah alım ihalelerinde yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklamaktan 20 yıl hapis cezası alan eski PASOK kurmaylarından Çohacopulos'un eşi Viki Stamati (40), tedavi gördüğü psikiyatri hastanesinden firar etti. 24 saat süreyle 2 gardiyan gözetiminde tedavi gören Stamati'nin hastane odasının balkonundan sabaha karşı kilidi zorlayarak kaçtığı tespit edildi.

Stamati'nin yakalanması için polisin çalışma başlattığı açıklandı. Öte yandan Stamati'nin annesi ve avukatı, Viki Stamati'ye hastaneye dönmesi çağrısında bulundu. Bakan kocasının işlediği yolsuzluk, kara para aklama ve yolsuzluk gibi suçlara iştirak etmekten 2012 yılında tutuklanan Stamati, dava sonucunda 2013 yılında 12 yıl hapis cezasını çarptırıldı. 3 yıldan bu yana hapis yatan Viki Stamati, geçen yıl da cezaevinde intihar girişiminde bulunmuştu.

Tutuklandığı 2012 yılından bu yana 5 buçuk yaşında çocuğu bulunduğu gerekçesiyle defalarca serbest bırakılması talebi 'aynı suçları yeniden işleme potansiyeli yüksek olduğu' gerekçesiyle reddedilen Stamati, firar etmeden önce de serbest bırakılması için başvurmuş ancak bu talebi de kabul edilmemişti