San Bruno polisi, YouTube'un ana merkez kampüsünden silah seslerinin geldiğini doğruladı. İlk açıklamalarda belirtilen 4 yaralıdan durumu ağır olan bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kalan 3 yaralıdan bir kişinin daha durumu ağır.

SALDIRGAN ŞÜPHELİSİ KADIN ÖLDÜ

San Bruno Polis Departmanı Şefi Ed Barberini, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin bölgeye intikal etmesinin ardından ilk incelemelere göre, silahlı olayda 1 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığının belirlendiğini söyledi.

Barberini, hayatını kaybeden kişinin kadın olduğunu ve ilk incelemelerin ardından bu kişinin kendine ateş etmiş olabileceğini belirtti. ABD basınındaki haberlerde ise ölen kadının silahlı olaydaki şüpheli olduğu iddia edildi.

San Francisco General Hastanesi'nden yapılan açıklamada, yaralılardan 36 yaşındaki bir erkeğin durumunun kritik olduğu bilgisine yer verildi. Açıklamada, 32 yaşındaki bir kadının da durumunun ciddiyetini koruduğu, 27 yaşındaki bir kadının ise sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.

ÇALIŞANLAR OFİSLERİNE BARİKATLAR KURDU

ABD basınında yer alan haberlere göre de kampüsteki bazı çalışanların silah sesi duyduktan sonra ana merkez binalarını terketmeye başladıkları, bazı çalışanların ise ofislerine barikat kurarak dışarıya çıkmadıkları ifade edildi.

Bölgeden ABD televizyonlarına yansıyan ilk görüntülerde, binalardan çıkan yüzlerce çalışan üstleri polis memurları tarafından arandıktan sonra güvenli bölgeye götürüldü.

TRUMP: DUALARIMIZ İNSANLARIMIZDA

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, olay hakkında kendisinin bilgilendirildiğini ifade ederek, "Düşüncelerimiz ve dualarımız olayda yer alan insanlarla." yorumunu yaptı.

Trump, olay yerindeki polis memurları ve ilk yardım görevlilerine teşekkür etti.