"Pentagon Sözcüsü, yine saçmalamaya devam etmiş. PYD/YPG'nin bir  terörist örgüt olduğunu hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Geçen bir haber  yayımlandı ve ABD'de resmi kurumlar dahil, PYD/YPG'nin PKK'nın bir parçası  olduğunu gösteren somut deliller ortaya konuldu. Bundan Pentagon Sözcüsü'nün de  haberi olduğunu tahmin ediyorum. Biz gerekli açıklamayı yapmıştık. Daha önce de  bu gibi açıklamalar yapıyordu Pentagon Sözcüsü. Yine bir açıklama yapacağız bu  konuda."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Rex  Tillerson ile görüşmesinin neticesinde ortaya çıkan ortak mekanizma ve çalışma  grupları çerçevesinde Türkiye'nin ABD'den beklentilerinin belli olduğunu  vurgulayan Aksoy, "PYD/YPG'nin silahlarını teslim etmesini istiyoruz. 8-9 Mart'ta  yapılacak toplantıda bu konular tekrar ele alınacak. Suriye, Suriye'deki  gelişmeler, Menbiç tekrar ele alınacak" diye konuştu.

Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, haftalık basın toplantısında terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden olarak bilinen ve 'Mazlum Kobani' adını da kullanan Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin’i 'General Mazlum' olarak tanımlamıştı.

Şahin Cilo kod adlı terörist PKK’nın Suriye’deki önemli isimlerinden biri. Uzun süre terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yanında kalan terörist, Suriye’nin PKK işgali altındaki Afrinkenti nüfusuna kayıtlı. Türkiye’de birçok katliam ve saldırının faili olan terörist, Ankara tarafından kırmızı listeyle aranıyor. Şahin’in başına 4 milyon TL ödül konmuş durumda.

1990 yılında terör örgütüne katılan bu terörist, Hakkari, Avrupa, Mahmur ve Suriye’de terör örgütü adına faaliyet gösterdi. Bir dönem PKK’nın sözde özel kuvvetlerinin sorumlusu da oldu. Türkiye’nin Karaçok’taki terör hedeflerini imha etmesinin ardından ABD’li komutanların bölgeyi ziyareti sırasında yanlarında yine bu terörist bulunuyordu.

Diplomasi trafiği sürecek

Sözcü Aksoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugün görüşeceği Alman mevkidaşından PYD'nin eski elebaşı Salih Müslim'in iadesini isteyeceğini ifade etti.

Nisan ayında Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye zirvesi yapacağını söyleyen Aksoy, Bakan Çavuşoğlu’nun 12-14 Mart’ta Rusya’da, 19 Mart’ta ise ABD’de görüşmeler yapacağını da belirtti.