Yunanistan devlet kanalı ERT, seçimlere 4 gün kala İpek Medya Grubu'na ait Bugün ve Kanaltürk'ün yayınına son verildiğini duyurdu. ERT, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğüne müdahale edilmesinden derin endişe duyduğunu da aktardı.

Yunan medyasının İpek Medya Grubu'na yönelik polis işgali ile kayyum atanmasına ilişkin tepkileri sürüyor. Devlet kanalı ERT, 18.00 bülteninde seçimlere 4 gün kala Kanaltürk ve Bugün televizyon kanallarının susturulduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalif yayınlarıyla bilinen kanalların işgal edildiğini aktaran ERT, çalışanlar, vatandaşlar ve muhalefet vekillerinin özgür basına yönelik müdahaleye direndiklerini aktardı.

Polisin gaz ve su sıkarak şiddet uyguladığı belirtilen haberde gözaltıların da yaşandığını kaydedildi. ERT, İpek Medya Grubu'nun Erdoğan tarafından bir numaralı düşman olarak görülen Fethullah Gülen'e yakın kanallar oldukları gerekçesiyle bu muameleye maruz kaldıkları yorumunda bulundu.

Devlet televizyonu ERT, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğüne ilişkin müdahaleden derin kaygı duyduklarına ilişkin açıklamalarda bulunduklarına da yer verdi.