Yunanistan'da dün güvenoyu alan Radikal Sol Koalisyon (Syriza) hükümetine destek gösterisi düzenleniyor. Eurogroup toplantısında bu akşam ilk defa resmen müzakere masasına oturan hükümete, sosyal medya üzerinden organize olan on binlerce vatandaş destek veriyor. Başkent Atina, Selanik ve diğer şehirlerdeki meydanlarda toplanan vatandaşlar kemer sıkma önlemlerine hayır sloganları atıyor.

Eurogroup toplantısının başladığı akşam saatlerinde Yunanistan genelindeki meydanlarda toplanan on binlerce her yaş grubundan vatandaş, AB'ye "Nefes alacak itibar" sloganı eşliğinde mesaj gönderiyor. Yeni hükümete bir hafta içerisinde ikinci defa düzenlenen büyük gösteri, sosyal medya üzerinden organize olan vatandaşlarca düzenleniyor.

Ekonomik krizle mücadelede kemer sıkma önlemlerinin dışında başka bir yol bulunması çağrısı yapan vatandaşlar, başkent Atina'da Sintagma Meydanı, Selanik'te Beyaz Kule ve diğer şehirlerin meydanlarında bir araya geldi.

Syriza hükümetinin ekonomi politikalarına destek veren vatandaşlar, Yunan bayrakları ve çeşitli sloganların yazılı olduğu panolarda Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın geri adım atması isteniyor.

Yeni hükümete ilk destek gösterisi ilk defa 5 gün önce parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda düzenlenmiş, kalabalık bir topluluğun katılması büyük ses getirmişti.

BORCUN SİLİNMESİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Şimdiye kadar sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyaya ülke genelindeki 70 bin kişi gösterilerde yer alacağı mesajını bıraktı. Başkent Atina'da yapılacak gösteride yer alacaklarını belirtenlerin sayısı ise 15 bin kişi oldu. Bu arada kampanya çerçevesinde Yunanistan'ın bocunun silinmesi için bir de imza kampanyası başlatıldı.

"HÜKÜMETİN EN GÜÇLÜ MÜZAKERE KARTIYIZ"

Bu akşam Brüksel'de Yunanistan'ın kredi anlaşmalarının ele alınacağı Eurogroup toplantısına Maliye Bakanı Yanis Varufakis başkanlığındaki heyet katılıyor. Sosyal medyadan yapılan duyuruda, Yunan hükümetinin en güçlü müzakere kartının ülke genelindeki meydanlarda toplanan vatandaşlar olacağı belirtildi. Halkın istatistik ve ekonomik göstergelerin üzerinde bulunması istenen mesajda, bağımsızlık, demokrasi, adalet ve itibar talebinin mantıklı ve Avrupa kültürü ilkelerine sahip olduklarını iddia eden AB kurumları tarafından dikkate alınması istendi.