Yunan halkının büyük çoğunluğu, bir hafta önce yapılan erken genel seçim sonucunu tatmin edici bulduğunu açıkladı. Metron Analysis şirketinin Parapolitika gazetesi adına yaptığı ankete göre halkın yüzde 56'sı sonuçtan memnun olduğunu belirtirken yüzde 19'u nötr kaldı; yüzde 18'i ise memnun olmadığını belirtti.

Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılan erken genel seçimlere dair ilk kamuoyu yoklaması 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. Metron Analysis şirketinin yaptığı ankete bin 1 kişi telefon vasıtasıyla katıldı.

Ülkenin tek gündemi olan ekonomik krize dair ise vatandaşın yüzde 78'i durumu "negatif", yüzde 15'i ise "nötr" olarak değerlendiriyor. Ülke ekonomisinin iyileşeceğini düşünenler yüzde 38, değişmeyeceğini düşünenler yüzde 32, kötüleşeceğini öngörünler ise yüzde 21.

Seçimlerden sonra kurulan Radikal Sol Koalisyon Partisi (Syriza) ile Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) arasındaki işbirliği hükümetine dair halkın yüzde 56'sı olumlu görüş bildiriyor. Yüzde 35'i ise karşı olduğunu dile getiriyor.

Hükümette yer alan isimlere dair görüşü sorulan vatandaşların yüzde 60'ı, Maliye Bakanı Yanis Varufakis'i dorğu tercih olarak görüyor; yüzde 11'i ise negatif yaklaşıyor. ANEL lideri Panayotis Kammenos'un Savunma Bakanı olarak görev almasına yüzde 51'i doğru derken, yüzde 36'sı ise yanlış tercih cevabını veriyor.