Yunanistan genelinde 50 den fazla şehirde toplanan insanlar, yarın yapılacak kritik Eurogroup toplantısı öncesi hükümete destek verdi.

Yarın yapılacak Eurogroup toplantısı öncesi başkent Atina'da toplanan yaklaşık 20 bin kişi, parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'nda bir araya geldi.

AB'li liderlere güçlü bir mesaj gönderen Yunanlılar, AB, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Almanya Maliye Bakan'ını hedef alan ilginç kuklalarla renkli görüntüler oluşturdu. Başbakan Aleksis Çipras'ın kemer sıkma önlemlerine karşı makasla verdiği mücadele ile Angela Merkel'in şırınga ile acı reçete yazma çabası alkış alan bir tiyatro gösterisi ile canlandırıldı. "Nefes almak istiyoruz" sloganları atan vatandaşlar, Selanik başta olmak üzere ülke genelinde de benzer gösteriler düzenledi.

11 Şubat'ta yapılan benzeri bir gösteri de ise yaklaşık 15 bin kişi hükümetin yanında olduğunu ilan etmişti.
Yunan halkına bir dayamışma mesajı da Avrupa genelindeki onlarca meydanda toplanan yurtdışındaki kalabalıklardan geldi. Yunanistan'a destek gösterilerine Amerika ve Brezilya'dan da dayanışma mesajı gönderildi.

İktidardaki radikal sol parti Syriza'dan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların verdikleri desteğe teşekkür edildi. Avrupa ve Yunanistan'daki dayanışma mesajı veren gösterilerin hükümete büyük güç verdiği belirtildi.

SYRIZA OYLARINDA PATLAMA

Syriza'nın Yunanistan'ın borç krizi ile mücadele ve kemer sıkma önlemlerine karşı duran politikaları, partinin oylarında artışa sebep oldu. Son yapılan ankette Syriza, 25 Ocak seçimlerinde yüzde 36,5 olan oy oranını yüzde 45,4'e çıkardı. Son seçimlerde anamuhalefet Yeni Demokrasi ile arasındaki 9 puanlık fark, 27'ye çıktı. Yeni Demokrasi'nin yüzde 28 olan oy oranı ise ankete göre yüzde 18,4'e geriledi.

Öte yandan, To Vima gazetesinde bugün yayınlanan bir başka ankette ise vatandaşların yüzde 80'i, hükümetin kreditörler ile giriştiği sert müzakerelere destek verdiğini belirtti.