Türkiye'de yaşanan elektrik kesintileri Yunan gazete, haber portalı ve ajansların internet sitelerinde geniş yer buldu.

Türkiye'de bugün yaşanan elektrik kesintilerine yer veren Yunan gazete, haber portalı ve ajanslar, internet sitelerinde yayınladıkları haberlerde, sabah saat 10:36'da 40'tan fazla şehirde elektrik kesintisi yaşandığını duyurdu.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere onlarca şehirde yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle halkın büyük mağduriyet yaşadığı aktarılırken, metro, tramvay ve trafik ışıklarının çalışmadığı da belirtildi.

Türk hükümetinden gelen açıklamalara da yer verilen haberlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kesintinin muhtemelen bir arızadan kaynaklandığını belirttiği ifade edildi. Haberlerde Davutoğlu'nun kesintinin terör saldırısından olabileceği ihtimalini de dile getirdiği yazıldı.

ŞOK: SAVCI REHİN

Yunan gazete ve internet haber siteleri, Çağlayan Adliyesi'nde sol bir örgüt tarafından 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın davasına bakan savcının kafasına silah dayanarak rehin alındığını aktardı. Gelişmeleri savcı odası içerisinden fotoğraf ve videolar ile aktaran gazete ve haber internet siteleri, polisin geniş tedbirler aldığını aktardı.