Yunanistan'ın başkenti Atina merkezinde kamu hastanelerinde çalışan doktor, sağlık çalışanı ile emekliler, 24 saatlik iş bırakma eylemi çerçevesinde bir protesto gösteri düzenledi. Başbakanlık Konutu'na yürümek isteyen sağlık çalışanlarına engel olan polis amirine kameralar önünde fırça atan Yunanistan Parlamentosu Başkanı Zoi Konstantopulu, "Kimden emir aldınız! Vatandaşın protesto hakkı var." dedi.

Yunanistan'da kamu hastanelerinde çalışan doktor, sağlık çalışanı ve emekliler, 24 saatlik iş bırakma eylemi çerçevesinde bugün bir protesto gösterisi düzenledi. Yunanistan Kamu Hastaneleri Çalışanları Federasyonu ve Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu'nun organize ettiği gösteri, Sağlık Bakanlığı önünde toplanılmasıyla başladı. Daha sonra parlamento ve başbakanlık konutuna doğru yürüyüşe geçen grubun eylemi sırasında Atina merkezindeki yollar trafiğe kapatıldı.

Sağlık çalışanları, herkese ücretsiz sağlık hizmeti, hastanelere yeterli sayıda personel ve finansal destek sağlanması ve gece nöbetlerinden hak edilmiş ikramiyelerin ödenmesini talep etti. Kemer sıkma önlemlerine tepki gösteren emekliler ise AB'nin talebine olumlu cevap verilmemesini ve maaşlarında yeni bir kesintiye gidilmemesini istedi.

"VATANDAŞIN PROTESTO HAKKI ENGELLENEMEZ"

Radikal Sol Koalisyon (Syriza) aktif hukukçu milletvekillerinden ve Yunanistan Parlamentosu Başkanı Zoi Konstantopulu, sağlık çalışanları ve emeklilerin parlamento ve başbakanlık konutuna doğru yürüyüşe geçen grubu zırhlı otobüs barikatıyla durduran polis amirine kameralar önünde fırça attı.

Eylemci grup gibi meclis binasına gitmek istediğini ancak barikat sebebiyle yolun kapalı olduğunu söyleyen Konstantopulu, "Ben parlamento binası girişinin açık olması talimatı verdim. Vatandaş istediği zaman gösteri yapabilir. Meclise protesto bildirisi bırakabilir. Siz ise girişi kapatmışsınız." diye konuştu.

İlginç bir tartışmanın yaşandığı olayda polis amiri herhangi bir cevap veremezken Parlamento Başkanı Konstantopulu, "Kimden emir aldınız!. Meclis girişini kapatmaya hakkınız yok!" dedi.

Muhalefet partileri ise Konstantopulu'nun polis amirini fırçalamasını eleştirdi.