Yunanistan'ın önde gelen medya organları, İpek Medya Grubu'na yapılan baskının IŞİD'in silah yapımında kullandığı malzeme sevkıyatına ilişkin haberle ilişkili olduğu yorumunu yaptı.

Yunanistan'ın en büyük medya grubu bünyesinde faaliyet gösteren İn.gr haber sitesi, İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskının grubun çıkardığı Bugün gazetesinin manşetten duyurduğu IŞİD'e silah sevkıyatı ile ilişkili olduğunu yazdı. Gazetede yayınlanan fotoğrafların IŞİD'e karanlık silah sevkıyatını gözler önüne serdiği belirtilen haberde, IŞİD'in silah yapımında kullandığı malzemeyi gümrük görevlilerinin bakışları arasında engel olmadan Suriye'ye geçirdiği belirtildi.

Bu haberin bugün sabah İpek Medya Grubu'na yapılan baskına ilişkin soru işaretlerine sebep olduğunu yazan İn.gr, Akçakale üzerinden gerçekleştiği öne sürülen sevkıyatın detaylarına ve çok sayıda fotoğrafa da yer verdi.

İpek Medya Grubu'na ilişkin bilgileri okurlarıyla paylaşan site, Erdoğan'ın yaklaşık 2 yıldır medyayı korkutma ve susturma girişimlerini sürdürdüğünü kaydetti.

İn.gr haberi, ülkenin önde gelen haftalık To Vima gazetesi başta olmak üzere onlarca çok ziyaret edilen haber sitesi tarafından da yayınlandı.

DEVLET RADYOSU BASKINA 10 DAKİKA AYIRDI

İpek Medya Gruba baskın haberine radyo ve televizyon kanalları da geniş yer verdi. Devlet kanalı ERT'nin Radyo 1 kanalı, son gelişmeye 10 dakika ayırdı. Türkiye'de son yıllarda medyaya yapılan baskınlara bir yenisinin daha eklendiğini aktaran gazeteci Thomas Sideris, saatli bomba olan IŞİD tehlikesine rağmen hükümetin gözleri önünde silah sevkıyatının sürdüğünü aktaran Bugün gazetesinin de dahil olduğu medya grubuna baskın yaptığı yorumunda bulundu. Erdoğan'ın bir amacının da seçimleri erteletmek olabileceğini aktaran ERT, Yunan gazeteci örgütlerinin de tepki gösterdiklerini de aktardı. ERT, Fuat Avni'nin haber verdiği Erdoğan'ın medyaya pogrom (belli bir gruba şiddet) uygulamasına Avrupa'dan da sert tepki geldiğini aktardı.

Yunan televizyon kanalları da Türkiye'de basına yeni sansür girişiminin ardında yine Erdoğan'ın bulunduğu yorumunu yaptı.