Yunanistan parlamentosu, Başbakan Aleksis Çipras'ın kreditörlerin önlemlerini referanduma götürme kararını görüşüyor. Genel kurulda ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras ile Syriza milletvekili ve Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu arasında uzun süre atışma yaşandı.

Meclis başkanının yanlı ve iç tüzüğü ihlal eden müdahalelerde bulunduğu tepkisini gösteren Samaras, kürsüden inerek milletvekilleri ile birlikte genel kurulu terketti. Oturuma 10 dakika ara verilmesini isteyen Başbakan Aleksis Çipras, ana muhelefet lideri ve milletvekillerinin genel kurula dönmeleri çağrısında bulundu.

Genel kurulu terketmeden önce kısa süren konuşmasında Samaras, "Referandum kararı ülkeyi Euro'nun dışına sürüklüyor. Sayın Çipras, dramatik ve gürültülü bir şekilde başarısız oldunuz" dedi. Meclis Başkanı'na da selenen Samaras, "Diktatör değilsin. Meclis başkanısın" diyerek tepki gösterdi. Aranın ardından Samaras'ın genel kurula dönüp dönmeyeceği bilinmiyor. Oylama, Başbakan Çipras'ın konuşmasının ardından gerçekleşecek.