Yunanistan'da pazar günü yapılacak referanduma ilişkin yapılan ankete göre 'hayır' diyenler önde gidiyor. Bankaların kapatılmasının ardından 'hayır' sayısı düşerken 'evet' taraftarlarının sayısı artıyor.

Yunanistan'da cuma gece yarısı referandum ilanından bir kaç gün sonra bankaların kapısına kilit vurulması, kreditörlerin önlemlerine 'evet' diyenlerin sayısında artışa sebep oldu.

Efimerida Sintakton gazetesinin ProRata şirketine yaptırdığı anket bugün yayınlandı. 'Hayır' taraftarları önde gidiyor. Önlemleri halka sormak için ilan edilen referandumdan sonra 'hayır' taraftarları yüzde 57 iken, bankaların kapatılmasının ardından bu oran yüzde 46'ya düşüyor. Önlemlere 'evet' diyenlerin oranı referandum ilanından sonra yüzde 30 iken, bankaların kapatılmasının ardından yüzde 37'ye çıkıyor.

Her iki kişiden biri, Aleksis Çipras'ın doğru bir karar verdiğine inanıyor. Yüzde 7'lik kesim ise kararsız. Yüzde 5'i ise cevap vermiyor.

Vatandaşların yüzde 86 gibi ezici çoğunluğu, seçimlere gidilmesini istiyor

Referanduma parti taraftarlarının yaklaşımı ise şöyle: İktidar partisi Syriza'nın yüzde 77'si "hayır" yüzde 15'i "evet", ana muhalefet Yeni Demokrasi yüzde 65 "evet" yüzde 22 "hayır", Potami yüzde 68 "evet" yüzde 21 "hayır", Yunanistan Komünist Partisi yüzde 57 "hayır" yüzde 20 "evet", küçük ortak Bağımsız Yunanlar yüzde 60 "hayır" yüzde 31 "evet", Pasok yüzde 65 "evet" yüzde "21", ırkçı Altın Şafak yüzde 80 "hayır" yüzde 20'si de "evet" cevabını veriyor.