Yunanistan'da açıklanan son anket, iktidarın büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon Partisi (SYRİZA) ile ana muhalefet muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi (ND) arasındaki farkın 20 puanın üzerine çıktığını gösterdi.

Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılan seçimlerden yüzde 36,3'lük oyla birinci parti çıkan SYRİZA, seçimler sonucunda aldığı yüzde 27,8'lik oy oranı ile ana muhalefete düşen ND ile arasındaki oy farkını iyice açtı. Parapolitika gazetesinin 2-4 Nisan tarihleri arası Metron Analysis şirketine yaptırdığı ankete göre seçmenlerin yüzde 38,1'i SYRİZA, yüzde 17,4'ü ise ND'ye oy verebileceğini söyledi. Bunları Potami Partisi yüzde 6,3, Altın Şafak 4,6, Yunanistan Komünist Partisi 4,2, PASOK 3,6 ve Bağımsız Yunanlar 3,2 ile izledi.

Ankette vatandaşlara ülkenin Euro'da mı yoksa eski para birimi Drahmi'de mi kalmasını destekledikleri de soruldu. Buna göre halkın yüzde 82'i Yunanistan'ın Euro'da kalınmasını, yüzde 14'ü ise Drahmi'ye dönmesini istedi.

"Başbakanlığa en layık kişi" sorusu üzerine Başbakan Aleksis Çipras yüzde 52, ND lideri Antonis Samaras yüzde 16'lık kesimin desteğini aldı.