Yunanistan Kilisesi lideri ve Atina Başpiskoposu İeronimos, ülke borcunun ödenmesine yardımcı olmak için kilisenin mal varlığı ve mülklerini devletin kullanımına açmaya hazır olduklarını söyledi.

Yunanistan Kilisesi lideri ve Atina Başpiskoposu İeronimos, ülke borcunun ödenmesinde kullanılmak üzere kilisenin sahip olduğu mal varlığını devletin kullanımına açmaya hazır olduklarını söyledi. Özel Skai kanalına bu konuda ilk kez açıklamalarda bulunan İeronimos, devlet ile birlikte hareket ederek kilise varlıklarının satılmasından değil, borcun ödenmesine yardımcı olması için değerlendirilmesinden bahsettiğini vurguladı.

Kilisenin mal varlığı ve mülklerinin değerlendirilmesinden sağlanacak gelirin borcun ödenmesi için kullanılabileceğini belirten İeronimos, mal varlıklarının Yunanların elinde kalmasını istediğini söyledi.

Başbakan Aleksis Çipras ile bu konuda bir görüşme yapacağını belirten Başpiskopos, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de bir mesaj gönderdi. 'Yunan halkının yararına neler yapabilirse bundan memnun olacağını' söyleyen İeronimos, Merkel'in temsilcisi Joachim Fuhtel'i kendisine göndererek Almanya ve Yunanistan arasında işbirliği konularını görüştüklerini aktardı.

Yunanistan Kilisesi, ülkenin en zengin özel şirketi olarak biliniyor. Ülkenin en büyük bankalarında önemli oranda hisseleri ile başkent Atina başta olmak üzere ülke genelinde en kıymetli bölgelerde çok sayıda gayri menkul ve arazisi bulunuyor. Kilisenin mal varlığının ne kadar olduğu tam olarak bilinmiyor.

Kilise, ekonomik kriz döneminde evsiz, fakir ve muhtaçlara sadece gıda ve kıyafet yardımı dışında elini taşın altına yeterince koymadığı gerekçesiyle eleştiriliyordu.