Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki sahil kasabası Lakonia'da sabaha karşı patlak veren büyük yangın sürüyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın sebebiyle öğlen saatlerinde 4 köy boşaltıldı. Farklı bölgelerde patlak veren yangınlar sebebiyle Atina, Fransa ve İtalya'dan yardım çağrısında bulundu.

UÇAK ACİL İNİŞ YAPTI, PİLOT YARALANDI

Yunanistan'ın Mora yarımadasının sahil kasabası Lakonia bölgesinde başlayan büyük yangın sürüyor. İtfaiye erlerinin yangını söndürmek için büyük çaba gösterdikleri bildirildi. Havadan müdahale eden bir Canader uçağı meydana gelen arıza sebebiyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. İki pilottan biri hafif şekilde yaralandı.

1 TURİST HAYATINI KAYBETTİ

Bu arada yangından etkilenen ve solunum şikayetiyle hastaneye kaldırılan bir Yunan vatandaşı turistin hayatını kaybettiği bildirildi. Belçika'da ikamet eden turistin tatil için memleketine geldiği öğrenildi.

Yangın sebebiyle büyük korku yaşayan vatandaşlar yangın söndürme çalışmalarına yardımcı oluyor. Lakonia'ya bağlı Lahi, Faraklo, Paradisi ve Agios Nikolaos köyleri boşaltıldı. Bölgedeki bir sağlık ocağı ve iki öğrenci kampı da boşaltılan mekanlar arasında yer aldı. İki çiftlik ise alevlere teslim oldu. Bazı evlerin de yandığı belirtiliyor.

Bu arada Agios Nikolaos sahilinde mahsur kalan 300 kişi de kurtarıldı.

Yangına 120 itfaiye eri ve 50 araçla müdahale ediyor. 4 uçak ve 1 helikopter de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Selanik'ten de 2 iki helikopterin daha bölgeye ulaştığı bildirildi. Super Puma tipi helikopter ile 10 acil müdahale ekibi de bölgedeki çalışmalara katıldı.

Yangından korkan bazı vatandaşların ise bölgeden ayrıldıkları açıklandı.

HALKİDA'DA ORMAN YANGINI

Bu arada Atina'ya 80 kilometre uzaklıktaki sahil kenti Halkida'da orman yangını başladı. Zeytin ağaçlarının yandığı bölgede yerleşim yerlerinin ise tehdit altında olmadığı bildirildi. Bölgede etkili olan rüzgar sebebiyle söndürme çalışmaları zorlukla yürütülüyor. Çok sayıda itfaiye eri yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

BAŞBAKAN ÇİPRAS: SAKİN OLUN

Başbakan Aleksis Çipras, yaptığı açıklamada, ülkenin farklı bölgelerinde patlak veren yangınlar sebebiyle itfaiye güçlerinin elinden gelen çabayı gösterdiği belirterek vatandaşlardan sakin olmalarını istedi.

Çipras, "Bütün itfaiye ve ordu güçleri olumsuz hava koşullarına rağmen yangınları söndürmek için çalışıyor. Hava kuvvetlerinden de yardım talebinde bulundum." dedi.

ATİNA'DAKİ YANGIN SÜRÜYOR

Başkent Atina'da öğlen saatlerinde başlayan yangın sürüyor. Kenar semtlere kadar ulaşan İmito bölgesindeki büyük orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Daha çok çalılık ve seyrek çam ağaçlarının bulunduğu bölgede vatandaşlar da evlerini yangına teslim etmemek için çaba gösteriyor. Şimdiye kadar yanan ev ve işyerlerinin olduğu bildirildi.

Yunanistan'ın 4 farklı bölgesinde patlak veren orman yangınlarının kundaklama sonucu çıktığı tahmin ediliyor.