Yunanistan'ın Orta Makedonya bölgesinin Pieria dağlarında, 12 Türk turistin kaybolduğu bildirildi. Türk turistleri arama çalışmalarına polis, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri katılıyor.

Yunanistan’ın Selanik şehrine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Pieria bölgesi dağlık alanında, 12 Türk turistin kaybolduğu bildirildi. Avrupa Acil Yardım Hattı 112'yi arayan Türk turistlerden biri, 11 kişi ile yerleşim yerinden uzakta kayboldukları bilgisini verdi. Acil yardım hattını arayan Türk vatandaş, sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı'nın Katerini İtfaiyesi'nden aldığı bilgilere göre dün sabah saat 10.00'dan itibaren çalışma başlatan Katerini İtfaiyesi, 2 araç ve 8 görevli ile arama kurtarma operasyonuna katılıyor. Ayrıca Acil Afet Müdahale Birimi'nden (EMAK) 4 kişinin 1 köpek eşliğinde çalışmalara destek verdiği belirtildi. Polis tarafından koordine edilen çalışanlara eşlik eden polis sayısı hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Yunanistan'daki Olimpos dağlarının uzantısı olan Pieria dağlarının yüksekliği 2 bin 200 metreyi buluyor. İlk sinyalin alındığı Katerini şehrinin 20 ila 30 kilometre kuzaybatısında kaybolan Türk turistlerin arandığı, ancak ikinci bir sinyalin ise şu ana kadar alınamadığı açıklandı.