BRÜKSEL (AA) - Zaventem havalimanı yönetiminden yapılan açıklamada, terör saldırıları nedeniyle 28 Mart Pazartesi gününe kadar hizmet verilemeyeceği belirtildi.

22 Mart'ta geçekleşen terör saldırısı sırasında pistte olan bazı uçaklara yüklenmiş bagajların sahiplerine verilmeye başlandığını duyuran havalimanı yönetimi, bunlar arasında Türk Hava Yolları (THY) TK1942 sefer sayılı Brüksel-İstanbul uçağının da bulunduğunu duyurdu. Ancak saldırı anında check-in yapılmadan havalimanında bırakılan ya da dağıtım bandında kalan bagajların daha sonra teslim edileceği kaydedildi.

Türk Hava Yolları Brüksel Müdürü Veysel Serdar da AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanın kapalı olması nedeniyle, 27 Mart Pazar gününe kadar Brüksel'e olan uçuşların iptal edildiğini belirterek, "İptal yapılan günlerde uçuşu olan yolcularımıza alternatif olarak, Düsseldorf, Amsterdam, Köln ve Rotterdam'daki kapasite artırımı yapılarak uçuş imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca Rotterdam için ilave sefer planlaması yapılmıştır. İptal edilen seferlerde uçuşları olan yolcularımız herhangi bir ücret farkı ödemeksizin alternatif olarak sunulan bu yerlerden istedikleri biri için biletlerinde değişiklik yaptırabilir." diye konuştu.