Neonazi cinayetleri davasında yargılanan başsanık Beate Zschaepe’nin olan bitene daha fazla dayanamadığı iddia edildi.

Tagesspiegel’in haberine göre son aylarda daha sık hastalanan Zschaepe hakkında Münihli psikiyatr Norbert Nedopil mahkemenin istediği doğrultusunda sağlık raporu hazırladı.

Zschaepe ile hapishanede Mart ayında görüşen Nedopil, başsanığın duruşmalarda kendini 'savaş alanındaymış gibi' hissettiğini rapor etti. Müdahil avukatların iddiaları ve şahitlerin verdiği ifadelere tepkisiz kalmakta zorlandığı dillendirilen Zschaepe’nin, Neonazi olan eski arkadaşlarının yalan ifadelerini de tepkisiz kabul etmekte zorlandığı belirtildi. Zschaepe en çok da gazetecilerin onu gözetlemesinden rahatsız oldu.

Ancak Zschaepe, savcılığın iddianamesi ve kendisi hakkında pek bilgi vermedi. Psikolog Nedopil, başsanığın ruhsal rahatsızlığa yakalanmaması için duruşma günlerini azaltılmasını ve savunma avukatlarına da stratejilerini gözden geçirmelerini tavsiye etti. Bu tavsiye, Zschaepe’nin suskun kalmasına son vermesi gerektiği şeklinde yorumlandı.

Zschaepe’nin de üye olduğu ileri sürülen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütüne sekizi Türk 10 kişiyi öldürmek, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu suçlaması yapılıyor.