Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen (OLG) Neonazi cinayetleri davasında baş sanık olarak yargılanan Beate Zscahepe'nin yakalanmadan önce 10 ay önce (Ocak 2011'de) YouTube'da kendine hesap açtığı ortaya çıktı. Bild gazetesinin haberine göre Zschaepe, bu hesap üzerinden üyesi olmakla suçlandığı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütüne atfedilen cinayet ve banka soygunları hakkında çekilen filmleri izlemiş.

Yeni ortaya çıkan bu durum, baş sanık Zschaepe'nin NSU terör örgütü ortaya çıkmadan önce ve kimsenin bu saldırıların bu örgüt tarafından yapıldığının bilinmediği bir dönemde saldırılardan haberdar olduğu şeklinde yorumlanıyor. Zschaepe, YouTube'da 'Liese 1111' kod adıyla 11 ayda tam 784 video izlemiş. Bunların çoğunun NSU'nun diğer iki üyesi Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt tarafından işlenen cinayetler ve banka soygunları hakkında olduğu belirtildi. Baş sanık, Nazi filmlerinin yanı sıra özellikle Heilbronn kentinde işlenen Michele Kiesewetter polis cinayeti ve NSU'ya atfedilen banka soygunları hakkında hazırlanan televizyon filmlerini izlemiş.

Söz konusu hesaba ait bilgileri You Tube'un yakın tarihte mahkemeye göndereceği bildirildi. Bu durumun, mahkemede savunması için dördüncü avukatı yanına alan Zschaepe'nin moralini bozduğu ifade ediliyor. NSU terör örgütünün sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişiyi öldürdüğü, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu gerçekleştirdiği iddia ediliyor.