Neonazi cinayetleri davasında baş sanık olarak yargılanan Beate Zschape'yedördüncü bir avukat daha verildiği açıklandı. 31 yaşındaki Münihli avukat Mathias Grasel, Zschaepe'nin savunucusu olarak davaya müdahil oldu. Grasel, Zschaepe'nin kendisinden avukatı olmasını talep ettiğini bildirdi.

Son aylarda kendisini mahkemede iki yıldır savunan avukatlarla anlaşamadığı ortaya çıkan Zschaepe, avukatlarına güvenmediğini söylemiş ve Anja Sturm'un görevden alınmasını istemişti. Mahkemenin ret cevabı üzerine ise baş sanık dördüncü bir avukat verilmesini istemişti.

Alman medyasında yer alan haberlere göre Zschaepe, yeni avukatıyla uzun süredir cezaevinde görüşüyordu. 2011 yılında avukatlık mesleğine başlayan Grasel, müvekkilini davadaki gelişmeler hakkında sürekli bilgilendirmiş. Mahkeme tarafından yapılan basın açıklamasında baş sanığa verilen yeni avukatın duruşmalara hazırlanmasına fırsat vermek için bu haftaki duruşmaların iptal edildiği kaydedildi. Ayrıca 22 Temmuz ve 20 Temmuz günleri de duruşmaların yapılmayacağı açıklandı.

Zschaepe'nin yeni avukatı ise duruşmalara üç ay ara verilmesini talep etmişti.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne atfedilen Neonazi cinayetleri serisi kapsamında sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca aşırı sağcı terör örgütünün iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu gerçekleştirdiği iddia ediliyor.