Dünyanın en büyük sosyal medya sitesi Facebook’un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, göçmen ailelerin çocuklarının eğitimi için 5 milyon dolar bağış yaptı.

Zuckerberg, ABD’ye yasadışı yollardan giriş yapan göçmen ailelerin çocuklarının eğitilmesine destek olmak amacıyla kurulan TheDream.US vakfına yaptığı yardımı kişisel Facebook hesabından duyurdu.

Yüzbinlerce genç göçmenin Amerikan toplumunun bir parçası olduğunu ve yasal bir şekilde okula gittiklerini belirten Zuckerberg, “Bunlardan birçoğu yaşamlarının ilk dönemlerinde Amerika’ya geldi ve başka bir yerde yaşadıklarını hatırlamıyorlar. Aşık oldukları ülkede kalmak ve Amerika’nın geleceğinin bir parçası olmak istiyorlar. Ancak dökümantasyon olmadan kolej eğitimi almak genelde büyük gayret gerektiriyor ve federal yardım da alamıyorlar.” dedi.

Amerika’nın bir ‘göçmen ülkesi’ olarak kurulduğunu kaydeden Zuckerberg, genç göçmenlere yardım etmenin ülkenin ilerlemesine yardımcı olacağını kaydetti. Zuckerberg tüm takipçilerine TheDream.US vakfına destek olma çağrısı yaptı.

Yaptığı yardımlarda adından sıkça söz ettiren Mark Zuckerberg, geçtiğimiz ekim ayında Ebola virüsüne karşı mücadele eden CDC Vakfı'na 25 milyon dolarlık maddi bağışta bulunmuştu.