Kahramanmaraş dünyanın en saçma kültür parkına sahip olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Eski Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından yapılan ama yapıldığına yapılacağına pişman olunan, geniş bir arrazinin üzerinde bir ucube gibi duran Kahramanmaraş Kültür Park bu haliyle dünyanın en saçma kültür parklarından biri olarak tarihe geçecek gibi görünüyor.

Vatandaş bu milletin parasının böyle saçma sapan projelere harcanmasından dolayı tepkili. Dünyanın en saçma Kültür Park'ının Kahramanmaraş'ta olması şehir halkında şaşkınlık yaratıyor.

 Dünyanın en saçma kültür parkı Kahramanmaraş'ta

10 DÖNÜM ARSA HEBA EDİLDİ

Yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi 10 dönüm arsa üzerine yapılan Kahramanmaraş Kültür Park'ta yeşil çatıların dışında tek santim yeşil alan yok. Başka şehirlerde yapılan kültür parklarda alanın en az yüzde 50'si yeşil alan olarak ayrılırken, burada yeşil alan olarak sadece çatılar ayrılmış. Kahramanmaraş halkı yapay çimlerle kandırılmaya çalışılmış adeta.

Dünyanın en saçma kültür parkı

PROJE KAHRAMANMARAŞ HALKINA SUNULSAYDI KABUL GÖRÜR MÜYDÜ?

Yarışmayla belirlenen proje kimler tarafından birinci kabul edildi? O gün jüride bulunan isimler bugün de aynı fikirdeler mi? Proje ekibinde Mimarlar odasından, Mühendisler Odasından, Çevre Mühendislerinden, Peyzaj mimarlarından temsilciler var mıydı?  

DÜNYANIN EN SAÇMA KÜLTÜR PARKI MI?

Haber46 olarak bu haberi yapmadan önce çok sayıda Kültür Parkını inceledik. Saçmalıkta Kahramanmaraş Kültür Parkının yanına yklaşacak başk bir kültür park daha yok.Bizdeki Kültür park kültürü değil adeta kültürsüzlüğü temsilen olarak yapılmış gibi. 

Dünyanın en saçma kültür parkı

DÜNYANIN EN SAÇMA KÜLTÜR PARKINI DA YIKACAK MISINIZ?

Şİmdi Özel İdare İş Merkezini yıkan zihniyete soruyoruz. Sırf Google'da dünyanın en saçma binası yazıldığı için Özel İdare İş Merkezini yıkıyorsunuz. Şimdi soruyoruz. Bugünden itibaren Google'a dünyanın en saçma kültür parkı yazıldığında Kahramanmaraş'taki Kültür park çıkacak. Peki dünyanın en saçma kültür parkını da yıkacak mısınız?

Dünyanın en saçma kültür parkı fotoğrafları

Dünyanın en saçma kültür parkı

Dünyanın en saçma kültür parkı