Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Sempozyumu” (ASYU 2016) 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arsında Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Akıllı Sistemler Alanında çalışan araştırmacıları disiplinler arası bir şekilde bir araya getirerek aralarında etkin bir iletişim platformu oluşturmayı amaçlayan sempozyumun dili Türkçe olup sempozyuma güncel konularda özel oturum ve eğitim semineri önerileri de kabul edilecektir. Ayrıca gönderilecek tüm bildirilerin değerlendirilmesinde en az iki hakem tarafından körleme değerlendirme yöntemi kullanılacak.
Genel Başkanlığını Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Müh. Bölümü’nde görevli Elektronik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tülay Yıldırım’ın yaptığı “ASYU 2016” sempozyumunda; Yapay Sinir Ağları, Bulanık Mantık, Karma Akıllı Sistemler, Bilgi-Tabanlı Sistemler, Evrimsel Hesaplama, Uzman Sistemler, Evrimsel Algoritmalar, Makine Öğrenmesi, Akıllı Elektronik Sistemler, Akıllı Ajanlar, Akıllı Kontrol Sistemleri, Akıllı Savunma - Güvenlik Sistemleri, Akıllı Sensörler ve Malzemeler, Akıllı Sistemler İçin Donanım Gerçeklemeleri, Akıllı Yaşam, Biyoinformatik, Biyomedikal Mühendisliğinde Akıllı Uygulamalar, Doğal Dil İşleme, Genetik Algoritma, İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Memetik Hesaplama, Parçacık Sürüleri, Robotik ve Otomasyonda Akıllı Yaklaşımlar, Sinyal ve İşaret İşlemede Akıllı Yaklaşımlar, Sistem Kimliklendirme/Modellemede Akıllı Yaklaşımlar, Sürü Zekası, Sosyal Sinyal İşleme, Veri Madenciliği, Yapay Zeka, Akıllı Sistemler ile ilgili diğer konular gibi yöntemler ve uygulamaları ele alınacak.
Sempozyum hakkında merak edilen diğer konuları http://www.duzce.edu.tr/9790-duyurus-asyu-2016-akilli-sistemlerde-yenilikler-ve-uygulamalari-sempozyumu adresinden öğrenebiliyor.