12-15 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Düzce Tanıtım Günleri’yle ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Nisan’dan Haziran’a kadar Ankaralılar Akçakoca rüzgârıyla serinleyecek dedi.
12-15 Mayıs tarihlerinde Ankara’da AKM’de (Atatürk Kültür Merkezi) yapılacak olan Düzce Tanıtım Günleri için Akçakoca’ya 110 m²’lik bir alan tahsis edildiğini belirten Yemenici, bu alanın Kaymakamlık, Belediye, Ticaret Odası ve STK’larla birlikte kullanılacağını söyledi.
Tanıtım salonunun iki bölümden oluştuğunu söyleyen Yemenici, resmi kurum ve STK’ların kullandığı bölüm dışında kalan diğer bölümün, marka değeri taşıyan esnaflarımızın kullanımına sunulacağını sözlerine ekledi.
Yemenici, ayrıca salonun kapalı alanları dışında kalan açık alanında da Akçakoca’yı tanıtacak bölümlerin olacağını söylerken, tanıtım standının tasarımıyla ilgili olarak birkaç firmadan teklif aldıklarını, sayın Kaymakamın başkanlığında tasarımları birlikte değerlendirdiklerini ifade etti.
‘’Akçakoca’nın tüm değerlerini bünyesinde taşıyacak bir tasarımda karar kılacağız. Firmalarımız sırayla çalışmalarını bize göndermeye başladılar. İnşallah nihai kararı da şu günlerde vereceğiz’’ şeklinde konuşan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ‘’Buradan bir folklor ekibi götüreceğiz. Yöresel tatlarımızı orada sunup ikramlarımızı yapacağız. Özellikle tarihi Yukarı mahalle konsepti içindeki yöresel ürünlerimizin tanıtımı ve satışıyla ilgili etkinliğimiz olacak’’ dedi.
12-15 Düzce günleri başlığı altında yapılan tanıtım çalışmalarının yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in destekleriyle Ankara’nın çeşitli yerlerindeki bilbordlarda, belediye otobüslerinde ve raketlerde tanıtım yapacaklarını söyleyen Başkan Yemenici, ‘’Bu çalışmalarla ilgili tasarımlarımızı hazırladık, Nisan ortalarından Haziran’a kadar Akçakoca isminin sürekli lanse edildiği bir imkânı bize sağladığı için sayın Melih Gökçek’e hasleten bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.
‘’Hem Düzce günleri etkinliği, hem de ayrıca yapacağımız Akçakoca tanıtım çalışmaları, Akçakoca’mızın tanınırlığını ve bilinirliğini artıracaktır’’ şeklinde açıklama yapan Yemenici, tanıtım günleriyle ilgili hiçbir masraftan da kaçınmadıklarını söyleyerek, ‘’gerek Kaymakamlık, gerek biz, gerek ticaret odamız bu konuda gereken neyse yapıyoruz’’ dedi.