Düzce Valiliğinin onayı, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Düzce Kredi Yurtlar Kurumu’nun işbirliğiyle İlahiyat Fakültesindeki kız öğrenciler için düzenlenen Arapça Yaz Kampı, Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika töreniyle son buldu.
Programa; Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile kursa katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.
İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Kurucu Dekan Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, düzenledikleri Arapça Anlama ve Konuşma Kursu ile 45 gün boyunca 14 katılımcıya, Arapça konuşma ve dil becerilerini geliştirme eğitimi verildiğini ifade etti. Arapça’da kelime ve kalıp öğrenmenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Bayraktar, kursta hiç Türkçe konuşulmadığını belirterek başarıyla sonuçlanan programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Program, kursa katılan öğrencilerden İlmihan Akkurt’un velisinin konuşmalarıyla devam etti. Kurs ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan veli, mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek programa katkı sunan herkese teşekkür etti.
Kurs öğreticilerinden Arapça Hocası Sara Muhammed Sami Shamia, eğitim amacıyla burada bulunduğunu ve öğrencilerle aile ortamında zaman geçirdiklerini söyledi. Kursta öğrencilerin, Arapça konuşmaları hızlı bir şekilde anladıklarının altını çizen Sara Muhammed Sami Shamia, kursa destek olanlara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Programda konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, millet olarak Arapça’yla tanışmamızın binli yıllara dayandığını, Arapça’nın kültürümüzde ve edebiyatımızda önemli bir rol oynadığını ifade etti. Dini kavramların büyük ölçüde Arapça kaynaklardan öğrenilebildiğini belirten Genç, Arapça’ya uzun asırlardır değer verdiğimizi, Arapça’nın da bizim kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu sözlerine ekledi. Yaz kursları gibi birçok program düzenleyerek modern Arapça yöntemiyle Arapça’nın çok daha kolay öğrenilebildiğini vurgulayan Prof. Dr. İlhan Genç, işin uzmanı olan akademisyenleri İlahiyat Fakültesine kazandırdıklarını söyleyerek hazırladıkları programlarla Düzce’ye vermiş oldukları eğitim desteğinden dolayı emeği geçenlere şükranlarını sundu.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, dil bilmenin toplumsal saygınlığı arttırdığını belirterek sözlerine başladı. Dil öğrenme çağının 3-12 yaş arasında olduğuna dikkat çeken Karabulut, İslam’ı en iyi şekilde anlamak için Arapça bilmenin önemli olduğunu ifade etti. Dünyada 350 milyon nüfusa sahip 22 ülkenin Arapça’yı resmi dil olarak kullandığını söyleyen Vali Yardımcısı, Arapça’nın zengin ve önemli bir dil olduğunun altını çizerek kursun açılmasından başarıyla sonuçlanmasına kadar katkı sunan herkese teşekkür etti.
Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle devam eden Arapça Yaz Kampı kapanış programı, kursiyerlere verilen sertifikaların ardından sona erdi.