Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Düzce’nin geleceği çok parlak. Düzce’yi güzel günler bekliyor” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce ziyaretinde yaptığı açıklamada Düzce’nin potansiyelini açığa çıkarma zamanı olduğunu belirterek “Ramazan’da ki kazanımlarımızı yılın geri kalanında sürdürmemiz hayat kalitemizi arttıracaktır. Birbirine sevgi ve saygı göstermeyen, birbirinin hakkı ve hukukuna saygı göstermeyen toplumun hiçbir alanda başarılı olması mümkün değildir. Düzce’mizin bu yönden çok şanslı bir şehir olduğu kanaatindeyim. Çünkü Düzce güzel insanlarda oluşuyor. Hepimiz bu şehrin daha çok gelişmesini, daha çok kalkınmasını ve daha çok ilerlemesini istiyoruz. Bugün Düzce’nin potansiyelini açığa çıkarma zamanıdır. Düzce’nin daha fazla gelişmesi her birimizin kendimizi daha çok geliştirmemizle mümkün olacaktır. Şehrimiz için fedakarlık yapacağız. Nefislerimizi, egolarımızı, ön yargılarımızı bir kenara bırakacağız. Her alanda yeni bir dili, yeni bir üslubu, yeni bir yönetim felsefesini ve yeni siyaset anlayışını kendimizde hakim kılacağız. Bu hedefleri gerçekleştirmek için siyasete girdik. Düzce’de siyaseti üst kalite seviyesine taşıyacağız. Hepimiz birbirimize daha fazla destek olacağız” dedi.
DÜZCE BATI KARADENİZ’İN MERKEZ ŞEHRİ OLACAK
Bakan Faruk Özlü, Düzce’nin Batı Karadeniz’in merkez şehri olacağını belirterek “Düzce’de hem siyasetin hem de bürokrasinin kalitesini arttıracağız. Düzce Batı Karadeniz’in merkez şehri olacak. İnşallah diğer şehirlerimize örnek olacak bir uyum içinde çalışacağız. Öte yandan komlu illere yardımcı olacak onların sorunlarını çözmek için çalışacağız. Bütün çalışmalarımızı bir hiyerarşi içinde gerçekleştirmemiz önem taşıyor. Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Hiyerarşinin en tepe noktasında Düzceliler vardır. Düzce’nin patronu ve Düzce’nin sahibi Düzcelilerdir. Siyasetçiler ve bürokratlar milletin hizmetkarlarıdır. Özellikle biz siyasiler her zaman ve her ortamda Düzcelilere fırsat vereceğiz. Bizim karne notumuzu Düzceliler verecektir. Şu anda Düzce milletvekilliği ile Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı gibi iki önemli vazifeyi birlikte yürütüyorum. Bu iki vazifeyi de çok değerli emanet olarak görüyorum. Bakanlık görevi Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın takdiri ile verilen bir görev. Milletvekilliği ise yine onların takdiri ve Düzceli hemşerilerimizin bize yüklediği vazifedir. Bu yüzden milletvekili olmak benim için ayrı bir önem ve değer taşıyor” diye konuştu.
SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ İŞLER TEK TEK BİTECEK
Bakan Faruk Özlü, bakanlıkta Düzcelilerin sorunlarıyla ilgilenecek danışman kadrosu oluşturduğunu belirterek “Sözünü verdiğimiz iş ve projeleri milletvekili arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla takip ediyorum. Biliyorsunuz tüm muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Bundan sonra da ekibimizle birlikte takipçisi olmaya devam edeceğiz. Milletvekili arkadaşlarımızın, belediye başkanlarımızın ve valimizin katılımıyla bir Düzce koordinasyon kurulu oluşturduk. Her ay düzenli olarak bakanlıkta gerçekleştirmeyi düşündüğümüz toplantıyı bu ay yaptık. Yine bakanlıkta bizzat Düzcelilerin sorunlarıyla ilgilenecek danışman kadrosu oluşturduk. Düzcelilerin ihtiyaç duyduğu projeleri süratle hayata geçireceğiz. Uzun yıllar Düzce’nin gündemini işgal eden devlet hastanesi, otogar inşaatı, Otoban OSB bağlantı yolu, kültür merkezi, kalıcı konutlarda ki iş yerleri konusunda önemli mesafeler aldık. 2016 yılı sonunda bu konuları Düzce’nin gündeminden çıkarmış olacağız. Akçakoca’ya yat limanı yapılması, yeni mesire alanları oluşturulması ve doğal güzelliklerimizin milli park ilan edilmesini hayata geçireceğiz. Kuracağımız OSB’lerle Düzceli gençlere iş imkanı sağlayacağız. Bu vesileyle bir iki bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Düzce Kültür Merkezi İnşaatının çözümünü bizzat takip ediyorum. Bu yılın sonuna kadar Kültür Merkezini hizmete sokmaktır. Pazartesi günü Akçakoca Spor salonunun ihalesi gerçekleştirilecek. Düzce Güney Çevre Yolu ihalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı ve firma çalışmalarına başlıyor. Çilimli ilçe girişi için kavşak projesi hazırladık. İnşallah bu projeyi bir iki ay içerisinde tamamlayacağız. Geçtiğimiz hafta içinde Spor Toto bütçesinden Yığılca’da ki suni çim saha için kaynak ayrıldı. Düzce’nin geleceği çok parlak. Düzce’yi güzel günler bekliyor. 65. hükümet her anlamda yatırımların önünü açan icraatçı bir hükümet olacak. Emin olun bu yatırımlardan Düzce hakkını fazlasıyla alacak. Hepimizin kalbinin Düzce için attığını ve bu şehri çok sevdiğinizi biliyorum. Doğru projelerde yeni bir yönetim ve siyaset yapma anlayışıyla herkesin kendi işini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ve Düzce’yi örnek bir şehir haline getirmeye çalıştığını biliyorum” dedi.