Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Gölbaşı Özel Hareket Dairesi Başkanlığı’nın bombalanması sonrası şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın ailesini ziyaret etmek ve Düzce’de ki demokrasi nöbetinde olan halka destek vermek için Düzce’ye geldi. Bakan Özlü, vatandaşların idam isteriz sloganlarına karşı, konunun bakalar kurulu gündemine geldiğini söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce ziyaretinde ilk olarak Ankara Gölbaşı Özel Hareket Dairesi Başkanlığı’nın bombalanması sonrası şehit olan Düzceli Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın ailesini ziyaret etti. Bakan Özlü yaptığı konuşmada tehlikenin henüz geçmediğini işaret ederek “Kendi ülkesine kurşun sıkan bir düşünce tarzı bir asker diyemeyeceğimiz aslında asker elbisesi içerisinde ki teröristlerdir. Geçen sene Türkiye 2 seçim geçirdi. Biri 7 Haziran’dı biri ise 1 Kasım seçimleriydi. 7 Haziran’da kısmen amaçlarına ulaştıklarını düşünenler 1 Kasım’da bu amaçlarının gerçekleşmediğini görünce teröre sarıldılar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok sayıda şehir hendek ve tuzaklarla döşendi. Kahraman polislerimiz, kahraman silahlı kuvvetlerimiz bu teröristlerin döşedikleri bombaları, hendekleri imha etti ve başarılı oldular. Bunun üzerine bakın 5-6 ay sonra bu olaylar meydana geldi. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin nelere başvuracağının göstergesidir. Aziz milletimiz bu topraklar çok acı çekti. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulandı ve vatan oldu. Coğrafyadan vatana dönüştük. Bugünde bakanlar kurulunda enine boyuna değerlendirildi. Bu malum hadiseler henüz bitmiş değil. Tehlike devam ediyor. Sürekli teyakkuz halinde olmamız gerekiyor. Sürekli tedbirli olmak zorundayız. Muhtemel bir takım eylemlerin gerçekleşme riski var. Bu bakımdan tedbiri elden bırakmadan vatanımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.
Bakan Özlü sonrasında ise Anıtpark Meydanında Düzceli vatandaşların sürdürdüğü demokrasi nöbetine katıldı. Bakan Özlü burada yaptığı konuşmada halkın “İdam isteriz” sloganlarına karşı “Millet isterse AK Parti yapar. Bu akşam burada çok güzel bir manzara var. Bütün siyasi partilere mensup Düzceliler buradalar. Siyasi partilerin il başkanları burada. Vatan Partisi, MHP, CHP ve AK Parti İl Başkanları hep birlikte demokrasimize sıkılan kurşunu, demokrasimize yapılan suikastı protesto için buradayız. Bakın 15 Temmuz akşamı olan ancak ve ancak 3. Dünya ülkelerinde olabilecek bir hadisedir. Bir darbeler devrinin kapandığını ve demokrasiyi içleştirdiğimizi söyledik. Yıllardır da demokratik yollarla mücadele ediyoruz. TSK içine sızmış bir grup teröristin gerçekleştirdiği hadise karşısında milletimizin birlik ve beraberlik içinde olduğunu görüyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmasın. Hep devam etsin. İdam talebi nereye gitsek önce ki gün Ankara’da şehit cenazeleri vardı. Bende ordaydım. Başbakanımız ordaydı. İdam talebi geliyor. Bugün sabah bakanlar kurulu vardı. İdam cezasının geri getirilmesi talebi bakanlar kurulunda görüşüldü. Sayın Başbakanımız mesajı aldık gerekeni yapacağız sözünü hatırlayın. Aziz milletimiz istersen AK Parti gereğini yapar. Rahat olun müsterih olun. TBMM’de 4 parti var. Bütün partilerle görüşeceğiz. Anayasa değişikliği gerekiyor. Diğer partilerle görüşeceğiz. İnşallah olumlu bir sonuç alırız” diye konuştu.
Bakan Özlü, daha sonra Düzce Valiliği’nde oluşturulan kriz masasına geçerek darbe girişimi sırasında Düzce’de alınan tedbirler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.